2017 Ford Fiesta ST (VIDEO)

0
273

Nova Ford Fiesta predstavljena je uoči prezentacije na Sajmu automobila u Ženevi sa novim trocilindričnim 1,5 litarskim turbo motorom. Nova ST varijanta zasnovana je na predstojećoj sedmoj gerenaciij ovog supermini modela.

Dosadašnji 1,6 litarski četvorocilindrični turbo agregat zamenjen je manjom i lakšom aluminijumskom jedinicom, koja proizvodi 200KS. Maksimalni obrtni momenat je povećan sa 240Nm na 290Nm. Nova Fiesta ST ubrzava od 0-100km/h za 6,7 sekundi, što je za dve desetinke brže nego do sada.

Ford je objavio podatak o emisiji CO2 od 114g/km CO2, što je značajno poboljšanje u odnosu na dosadašnjih 138gkm/CO2. To ukazuje na smanjenje porošnje goriva, ali precizne informacije nisu objavljene.

Kupci će moći da prilagode automobil svojim željama na više načina nego do sada. Šef Fordovog evropskog odelenja za proizvode Džo Bakaj (Joe Bakaj) rekao je da će nova Fiesta ST doneti “višestrano i zabavno” iskustvo u vožnji više nego ikada do sada.

17ford fiestast1

Značajna novost je uvođenje tri moda za vožnju: Normal, Sport i Track. U početnom modu sve je automatski podešeno za uobičajenu svakodnevnu vožnju. U modu Sport pooštreni su parametri mapiranja motora i odziva na gas i ima više povratnih informacija prema vozaču. Automobil tada postaje i glasniji. U Modu Track, sve dinamičke osobine vozila usmerene su na što je moguće brža vremena na kružnim stazama, kontrola trakcije je isključena, a elektronska kontrola stabilnosti je maksimalno ublažena.

17ford fiestast2

17ford fiestast3

Šasija nove Fieste ST rapsolaže vektorskom raspodelom obrtnog momenta kako bi se umanjilo podupravljanje kočenjem na prednjem unutrašnjem točku u krivinama.

Nova žestoka Fiesta biće dostupna u verzijama sa tri i pet vrata. Automobil je dobio sportsku prednju masku, veliko zadnje krilo i felne od 18 inča, kao i novu “tečno plavu” boju karoserije. U kabinu su ugrađena Recaro sedišta i upravljač sa zaravnjenim donjim delom.

Fiesta ST dobila je najnoviji Fordov multimedijalni sistem Sync, sa osmoinčnim ekranom osetljivim na dodir, a tu je u B&O audio sistem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here