F1: Predstavljeni Ferari i Meklaren

0
243

Ferari i Meklaren su predstavili svoje bolide za 2017. godinu. Meklaren je pokazao i kompletno nove boje, pa izgleda dosta drugačije od onoga što smo navikli od ekipe iz Vokinga.

Ferari je kao i par godina unazad odabrao online prezentaciju novog bolida, koji je predstavljen u Fioranu. Novi bolid oznake SF70H je napravio i prve kilometre na snimanju promo materijala na stazi u Fioranu, a na prezentaciju su bili šef ekipe, Mauricio Arivabene, tehnički direktor, Matia Binoto i vozači, Sebastijan Fetel i Kimi Rajkonen. Na bolidu je pomalo specifičan zadnji kraj koji ima T formu na tzv. “ajkulinom repu, koji su za sada primenili svi bolidi izuzev Mercedesa. Prošla godina i nije baš bila dobra za ekipu iz Maranela, nisu uspeli da zabeleže pobedu i Red Bul im je oteo titulu vicešampiona. 

17f1 misc mclaren

Meklaren je isti dan kao i Ferari predstavio svoj bolid, a napravljen je totalni zaokret kada su boje u pitanju. Meklaren je iskoristio svoj narandžastu boju koja krasi njihove putničke automobile i sve to u kombinaciji sa crnom deluje dosta drugačije od onoga što nam je Meklaren servirao proteklih godina. Meklaren Honda za 2017. godinu nosi oznaku MCL32 i predstavljen je u čuvenom Meklaren tehnološkom centru. Promena boja i totalni zaokret na tom polju je potvrda odlaska Ron Denisa i angažovanje Zeka Brovna na mestu šefa ekipe. Meklaren je prošlu sezonu završio na šestom mestu i sezona nije bila idealna, ali je bila daleko bolja od povratničke Hondine sezone 2015. Unapređenja koje ekipa očekuje na polju performansi i pouzsdanosti su primarna za ovu ekipu i smatra se da je na tom polju najviše učinjeno.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here