F1: Predstavljeni Red Bul, Has i Toro Roso

0
243

Sa predstavljanjem Red Bul, Has i Toro Roso bolida smo imali prilike da pogledamo i sve bolide za novu sezonu. Red Bul ima inovativna rečenja prednjeg dela, a Toro Roso veoma liči na Mercedesov bolid, dok se na Has-ovom bolidu vidi veliki uticaj Ferarija.

Red Bul je svoj RB13 bolid je bolid koji su fanovi dosta isčekivali iz prostog razloga jer je ta ekipa uvek prednjačila kada su aerodinamička rešenja u pitanju. Upravo zbog toga smatra se da će se Red Bul u novoj sezoni sa novim pravilima koja stavljaju akcenat na aerodinamiku biti ponovo u vrhu. Pored dve pobede prošle godine, ovogodišnji napredak Renoovog agregata i akcenat na aerodinamici, Red Bulu daju “vetar u leđa” i ekipa se nada dosta uspešnoj sezoni. Red Bul je objavio video novog bolida u svrhu prezentacije, a jedan detalj je vrlo interesantan. Naime, na prednjem kraju, na samom vrhu nosa bolida postoji otvor koji je prilično veliki, a ostaje da vidimo bolid “uživo” kako bi se bolje videli detalji ovog dela.

17f1 misc has

Has je svoj drugi bolidu F1 istoriji predstavio medijima u vidu fotografija. VF-17 bolid pokreće Ferarijev agregat . Kao i Red Bul, odnosno poput svih timova do sada, izuzev Mercedesa, Has ima “ajkulino peraje” a sam dizajn prednjeg dela je pod velikim uticajem Ferarija, tačnije dosta podseća na dizajn bolida iz Maranela. 

17f1 misc troso

Toro Roso je poslednja ekipa koja je pokazala novi F1 bolid i tako imamo kompletnu sliku kada je izgled bolida u pitanju. STR12 ima vrlo interesantnu šemu boja, a dosta se razlikuje od ranijih kombinacija Toro Roso ekipe. Pored ove, ipak kozmetične novine, najveća promena je prelazak na Renoove agregate. Prednje krilo Toro Roso bolida dosta podseća na rešenja koje je primenio Mercedes, pa ostaje da vidimo kako će to funkcionisati kod ove ekipe. Kvijat i Sajnc su bili na predstavljanju bolida na kome je takođe prisutno “ajkulino peraje” i tako imamo samo Mercedes sa diskretnim perajem, dok su svi ostali timovi koristili manje više sličan dizajn tog zadnjeg dela. 

Testiranje za novu sezonu počinje u pondeljak na stazi u Barseloni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here