NK TEST: Audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic

0
591

Samo par nedelja nakon domaće promocije druge generacije Audi Q5 modela, dobili smo priliku da kompakt SUV iz premijum segmenta isprobamo u našoj režiji. Na testu nam je bio „osnovno“ motorizovani dizelaš – 190KS quattro S tronic.

Prva generacija modela Q5 je javnosti predstavljena tokom 2008, a kasnije tokom godine je održana promocija novog modela i na našem tržištu – kako za one koji vole da voze, a tako i za one koji vole da budu viđeni.

Promocija prve generacije Audi Q5

Audi je čitavih osam godina čekao da na tržište uvede novu generaciju ovog modela što je, za moderno doba, izuzetno dugačak period između dve generacije. Naravno, tokom tog perioda, Audi je unapređivao svoj proizvod kako bi zadržao jasnu prednost u odnosu na konkurente koji su u tom periodu počeli da se konsoliduju i vrše pritisak. Mogućnost da tako dugo čekaju im je omogućilo vrlo dobro predviđanje šta će kupci želeti od kompakt SUV vozila.

Po svemu sudeći, ostatak premijum segmenta je malo duže tražio dobitnu kombinaciju, dok je Q5 samouvereno vladao beležeći rekordnu prodaju na svim svetskim tržištima – bez obzira da li su u pitanju kineski, američki ili vrlo zahtevni evropski kupci.

Druga generacija je predstavljena prošle godine na Sajmu automobila u Parizu uz najavu da će prodaja krenuti tek početkom 2017. Kao što je i najavljeno, novi model je stigao u prodajne salone otokom januara, a Porsche SCG je upravo krajem januara održao i promociju novog modela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here