Volkswagen najavio model Arteon

0
214

Volkswagen je najavio Arteon, odgovor ove marke na BMW Seriju 4 Gran Coupe. Arteon će u Volkswagenom katalogu biti smešten iznad Passata, a biće predstavljen sledećeg meseca na Sajmu automobila u Ženevi.

Automobil ima potpuno novi izgled prednjeg kraja sa LED svetlima, naglašene linije poklopca motora istaknuta ramena i kupeovski zadnji kraj sa novim dizajnom zadnjh svetala.

 

Ovaj model će naslediti CC, koji se više ne proizvodi. Volkswagen napominje da sa ovim automobilam ide korak dalje u ovoj klasi i da nije reč o direktnoj zameni.

17vw arteon1

Nemački proizvođač navodi da će Arteon biti uvod u novi dizajnerski stil, sa naglašenom horizontalnom siluetom. Automobil će imati prozore bez okvira i veliki prtljažni prostor. Sa obaranejm zadnjh sedišta taj prostor ima zapreminu od 1700 litara.

Volkswagen je saopštio da će u novi model biti ugrađeni “sistemi najnovije generacije koji pomažu vozaču, a tipično su rezervisani za luksuzne automobile”. Prema objašnjenju proizvođača, ime modela “opisuje harmonične linije i emotivnost”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here