2017 Opel Insignia karavan

0
2021
NAS SPONZOR

Opel je predstavio karavansku verziju nove Insignije sa oznakom Sports Tourer, koja će imati premijeru sa Sajmu automobila u Ženevi. Prodaja kreće na jesen, posle hečbeka.

Karavan i hečbek dele dizajn od C stubova prema napred, a Sports Tourer ima veći zadnji prepust i produženiju liniju krova radi većeg prtljažnika. Zadnje svetlosne grupe su tanje, a hromirana linija proteže se sa ivice prozora sve do zadnjih svetala.

17opel insigniatourer1

 

Karavanska Insignia dugačka je 4.986 mm, što znači da je za 73 mm duža od dosadašnjeg modela, a međuosovinski razmak povećan je za 92 mm, što donosi značajno povećanje prostora za putnike na zadnjim sedištima.

17opel insigniatourer2

17opel insigniatourer3

Kapacitet prtljažnika sa oborenim sedištima je 1.638 litara, odnosno za 110 litara više nego kod odlazećeg modela. Kada su sedišta podignuta, prtljažni prostor ima istu zapreminu kao do sada – 520 litara. Zadnja sedišta mogu se specifikovati sa funkcijom delenja u odnosu 40:20.40, a dostupno je i električno pokretanje petih vrata sa funkcijom aktiviranja pokretom stopala. Utovar stvari olakšan je spuštanjem zadnje ivice prtljažnika.

Kao i Grand Sport, Sports Tourer koristi novu modularnu platformu zbog koje je lakši za čak 200 kg od dosadašnjeg karavana (u zavisnosti od sepcifikacija). Podaci o motorima i performansama još nisu objavljeni, ali se može očekivati da će automobil biti agilniji i štedljiviji nego do sada. Verovatno će biti prenesena porodica motora iz hečbeka, koju čine 1,6 i dvolitarski turbo benzinski i dizel agregati.

17opel insigniatourer4

Kupci će moći da biraju između pogona na prednjim i svim točkovima i šestostepenog maneuelnog menjača ili novog osmostepenog automatika. Automatik stiže sa funkcijom vektorske raspodele obrtnog momenta kako bi se poboljšala trakcija i agilnost. Adaptivni amortizeri su na listi dodatne opreme.

Novi karavan dobiće poslednju verziju Opelovog multimedijalnog sistema IntelliLink, sa Apple CarPlay i Androdid Auto tehnologijama. Sve verzije imaće na raspolaganju Opelov uslužni servis OnStar i Wi-Fi hotspot.

Prethodni tekstNK TEST: Nissan X-Trail 1.6 dCi X-Tronic
Sledeći tekstCitroen C-Aircross koncept