IMSA: Miloš Pavlović vozi 24 časa Dejtone

0
325

Prva trka američkog IMSA endurans šampionata se po tradiciji vozi na Dejtona ovalu, a ove godine će Miloš Pavlović biti jedan od vozača koji će biti u trci za osvajanje jedne od najprestižnijih endurans trka na svetu. Pavlović je član Grasser Racing #61 posade koja će nastupati u Lamborghini Huracan automobilu.

Na kvalifikacijama za trku, posada #61 je osvojila 11. mesto u GTD klasi u kojoj nastupa čak 27 posada od ukupno 55 koliko će nastupiti na trci u sve četiri kategorije. Pavlović, kao fabrički vozač Lamborghini tima, je jedan od vozača posade #61 u kojoj pored njega nastupaju Kristijan Engelhart, Mikele Bereta, Rolf Inehen i Roberto Pampanini. Grasser Racing tim je zapravo fabrički tim kompanije Lamborghini koja se prošle godine sa Huracan modelom vratila na trkačke staze nastupom u Blankpan šampionatu.

Na trci će biti prisutna praktično sva bitna imena iz enduransa, tako da će ovo biti sjajna prilika za Miloša Pavlovića da pokaže svoj tempo, a posebno u odnosu na konkurente u brojnoj GTD klasi u kojoj se voze automobili iz GT3 klase, u kojoj će ove godine debitovati Acura i Lexus.

Pavlović je izjavio: „Velika mi je čast što se nalazim na ovoj trci i što sam deo velikog tima kakav je Grasser. Uradićemo sve što je u našoj moći kako bismo ostvarili cilj!”

Trku možete pratiti uživo na http://imsatv.imsa.com.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here