Predstavljen Audi Q5

0
540

Ledeni dani koji su prethodili promociji druge generacije Audi Q5 modela su omogućili da Porsche SCG medijima demonstrira odlične sposobnosti novog vozila koje se takmiči u žestokoj kompakt SUV klasi.
Prodaja novog modela je već počela, kao što je to bilo i najavljeno tokom jeseni 2016, kada je Audi imao međunarodnu promociju novog modela na Sajmu automobila u Parizu.


Promocija je, zahvaljujući vrlo hladnom periodu, bila izuzetno zanimljiva. Itinerer nas je od Beograda vodio do Pančeva, da bi smo dalje ušli u ledom okovanu Deliblatsku peščaru gde su zimski pneumatici, Audi Drive Select sistem i quattro poogn stavljeni na izuzetno težak ispit. Dosta leda i snega koji su se nalazili na uzanim i smrznutim putevima su tražili dosta pažnje od vozača, ali i sve što je quattro mogao da omogući.

 


Nakon što smo prošli kroz zaleđenu peščaru, lokalni putevi u okolini Dolova su dali prostora da se 2.0 TDI sa 190KS malo razmaše i pokaže šta može kada je uparen sa sedmostepenim S stronic menjačem – što po pitanju performansi, ali i po pitanju izuzetno niske potrošnje.


Novi Q5 koristi modularnu Volkswagen MLB platformu koja je omogućila da novi model bude lakši do 90kg nego prethodnik iako je po dimenzijama vrlo sličan prvoj generaciji. Novi model je 4,66m dugačak, 1,89m visok, 1,66m visok dok je međuosovinsko rastojanje 2,82m. Prtljažni prostor ima zapreminu od 550 do 610l u zavisnosti od položaja zadnjih sedišta (opciono je moguće pomeranje naslona i sedalnog dela), a preklapanjem zadnje klupe prtljažnik raste na 1550l.

U unutrašnjosti glavnu ulogu igra virtuelni kokpit koji koristi 12,3″ ekran, a za dodatne aktivnosti se koristi MMI konzoil sa 8,3″ ekranom koji može, ali ne mora biti osetljiv na dodir. Ono što je zanimljivo, kada govorimo o infotainment tehnologijama je da je omogućeno istovremeno povezivanje dva mobilna telefona, što daje pregršt mogućnosti za podešavanja gde možete odlučiti koji uređaj će biti korišćen za telefoniranje, koji za audio striming, a koji za korišćenje interneta koji opet možete koristiti posredstvom WiFi tethering ili Bluetooth veze. Opcioni Bang&Olufsen audio sistem je, naravno, na raspolaganju onima koji traže vrhunski audio ugođaj.

Audi je za pogon novog Q5 ponudio standardnu ponudu: 2.0 TFSI sa 252KS i 2.0TDI koji se nudi u varijantama od 150, 163 i 190KS. Na vrhu ponude je 3.0 TDI sa 286KS. Na cenovniku za srpsko tržište se nalaze samo 2.0 TFSI i 2.0 TDI sa 190KS, oba isključivo u paketu sa sedmostepenim S tronic menjačem i quattro pogonom.


Cene na našem tržištu, u trenutku pisanja teksta, kreću od 49.771€ za 2.0 TFSI, dok je početna cena za 2.0 TDI 190 44.571€.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here