M Performance opcije za BMW Seriju 5

0
1065
NAS SPONZOR

Nova BMW Serija 5 dobija M Performance stikse opcije, a pojedini modeli i određeno povećanje snage. Prodaja nove Serije 5 kreće u februaru sledeće godine.

Vizuelne izmene sastoje se od karbonskih elemenata na eksterijeru automobila, uključujući prednji donji spojler, zadnji difuzor, spojler na poklopcu prltjažnika i kućišta retrovizora.

Alternativno, prednji spliter i zadnji difuzor mogu biti od crnog poliuretana i usklađeni sa crnom bojom „bubrega“ na masci i grafikama na bokovima. M Performance paket donosi felne od 20 inča u dva tona ili Orbit sivoj boji.

16bmw 5mperformance1

Izmene u kabini su suptilnije i svode se na sportski upravljač presvučen alkantarom i crvenom oznakom na vrhu. Šavovi su sive boje.

Model 540i sa M Performance Power i zvučnim paketom dobija povećanje snage šestocilindričnog turbo motora na 360KS i povećanje maksimalnog obrtnog momenta za 50Nm, na 500Nm.

BMW tvrdi da povećanje performansi ne utiče na rast potrošnje goriva ili emisija CO2. Ova izmena kombinuje se sa sportskim izduvnim sistemom za postizanje najboljeg zvuka. Završeci izduvnih cevi mogu biti kružni ili trapezoidni i hromirani ili od karbonskih vlakana.

16bmw 5mperformance2

Dizelski 530d takođe dobija bolje performanse bez povećanja potrošnje goriva ili emisija CO2. Njegov šestocilindrični turbo motor pojačan je na 292KS i 650Nm.

Za oba modela ponuđene su i bolje kočnice sa laganim, sportskim diskovima i aluminijumskim četvoroklipnim čeljustima napred i crvenom bojom svih čeljusti.

Prethodni tekstMazda DPI prototip – RT24-P
Sledeći tekstF1: Hamiltonu pol pozicija na najvažnijoj trci sezone