Endurans: Audi obustavlja LMP1 program

0
937

Audi Sport odeljenje će na kraju sezone 2016 zaustaviti svoj Le Mans LMP1 program čime je okončan sportski program koji je trajao 18 godina. Audi će se fokusirati na Formula E takmičenje kao i na DTM program.

Rupert Štedler, Direktor UO AUDI AG, je pred 300 zaposlenih u sportskom odeljenju kompanije Audi najavio završetak Audi LMP1 trkačkog programa.

Naravno, jedan od razloga je svakako veliki penali koje će Volkswagen Grupa morati da plati zbog afere sa dizel motorima. Audi će se okrenuti električnim vozilima tako da će Audi već od 2017. biti angažovan u Formula E šampionatu koji će spovoditi Abt Schaeffler tim.

Audi će i dalje biti angažovan u DTM šampionatu, u kome je Audi ove sezone osvojio šampionske titule u kategoriji konstruktora i timova.

Audi je tokom proteklih 18 godina osvojio 13 pobeda na 24 časa Le Mana, a sa tehničke strane Audi je prvi koji je pobedu na Le Manu osvojio sa vozilom koje ima turbo benzinski agregat sa direktnim ubrizgavanjem (2001 Audi R8 TFSI), sa dizel motorom (2006 Audi R10 TDI) i sa hibridnim pogonom (2012 Audi R18 etron quattro).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here