2017 MINI Countryman

0
547

MINI je predstavio novi Conutryman, koji je dobio više prostora i tehnologije, kao i nove opcije za motore, uključujući hibridni pogon. Druga generacija ovog modela stiže na tržište u prvom kvartalu sledeće godine.

Novi Countryman je duži za 200mm i 30mm širi nego do sada i pomera se u C segment, između modela Audi Q2 i Q3, koji su mu najveći rivali, kako kažu u MINI-ju. To znači da je ovo najveći MINI model u istoriji. Međuosovinski razmak produžen je za 50mm, a prtljažnik je povećan za 100l i sada ima zapreminu od 450l odnosno 1309l sa oborenim sedištima.

16mini countryman1

 

Velika LED prednja svetla, široka maska i izbočena zadnja svetlosna grupa preuzete su sa MINI hečbeka, a položaj za registarsku tablicu na zadnjem delu pomeren je na poklopac prtljažnika.

SUV u kabini deli dosta elemenata sa hečbekom, uključujući temu kruga na centralnom ekranu, tastere i ručicu menjača. Sama centralna konzola ipak je originalna sa redizajniranim vertikalno postavljenim otvorima za ventilaciju i ambijentalnim osvetljenjem.

16mini countryman2

Countryman će moći da se dobije sa pet motora – po dva benzinska i dizelska agregata i sa plag-in hibridnim pogonom koji će biti ponuđen naknadno. All4 pogon na svim točkovima moći će da se dobije uz svaki model, a potoji i izbor između automatskog ili manuelnog menjača.

Verzija Cooper koristi trocilindrični benzinski motor od 135KS, a Cooper D dvolitarski četvorocilindrični agregat koji proizvodi 150KS. Cooper SD rapsolaže sa 190KS iz istog dizelskog motora.

16mini countryman3

16mini countryman4

Najsnažnija benzinska verzija je Cooper S, sa dvolitarskim benzinskim motorom od 190KS i 280Nm maksimalnog obrtnog momenta. Njegovo deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 9,8 sekundi, a potrošnja je 5,5l/100km uz emisiju CO2 od 113g/km. MINI Countryman Cooper SD ubrzava do 100km/h za 7,7 sekundi, troši 4,6l/100km i emituje 121g/km CO2.

Adaptivni amortizeri biće na listi opcija, a donose tri podešavanja koja se biraju na ručici menjača. Tri moda za vožnju – Green, Mid i Sport – utiču na rad upravljača, odziv na gas, nivo buke motora i rad automatskog menjača.

16mini countryman5

Bezbednosna oprema obuhvata upozorenje na sudar i automatsko kočenje u gradskoj vožnji. Oba sistema su deo standardneopreme. Tempomat, upozorenje na pešake, prepoznavanje saobraćajnih znakova, kamera za pogled unazad i automatska duga svetla su na listi dodatne opreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here