Nova Opel Insignia je u završnoj fazi razvoja

0
462

Nova Opel Insignia Grand Sport je trenutno u završnoj fazi razvoja. Nova Insignia je bazirana na potpuno novoj arhitekturi, sa znatno dužim međuosovinskim rastojanjem i kraćim prednjim i zadnjim prepustima.

 

Insignia Grand Sport je je 5,5 centimetara duža, centimetar šira i tri centimetra niža. Ove izmenjene proporcije novoj generaciji Opelove perjanice daju upečatljiviju i atletsku pojavu. Efikasnost prostora i ušteda na masi su bile prioritet inženjera: upotrebom lakih materijala, uspeli su da skinu do 175 kilograma kod nove generacije. Optimizovan paket omogućava prostraniji enterijer i naravno, širok raspon vrhunskih tehnologija.

„Naziv Opel Insignia Grand Sport sve govori. On reflektuje efikasnu dinamiku Monza koncepta, kao i naš ponos u vidu veličanstvenih Opelovih klasika, Kapitäna, Admirala i Diplomata,“, kaže šef Opel grupe, dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann. „Naša buduća perjanica predstavlja jednu novu dimenziju – eleganciju, malu masu i sportski aspekt sjedinjene u cilju kreiranja ekstremno atraktivne kombinacije.“

Sa novom Insignijom Grand Sport, kompanija započinje novo poglavlje u istoriji svojih perjanica unutar proizvodnog portfolija. Prethodnik je 2008. utemeljio novu Opelovu eru u smislu razvoja i dizajna, i bio je veliki hit na automobilskom tržištu: do danas, preko 900.000 Insignija je prodato, uz osvajanje naslova za „Automobil godine 2009.“. Na IAA 2013, Opel je pružio uvid u budućnost svog modela sa vizionarskom Monza Concept studijom: laka, atletska, efikasna i vrhunski digitalno povezana – to je ono što definiše buduće Opelove automobile.

Novi model je veći od aktuelne Insignije, kako spolja tako i iznutra, što ga stavlja u višu ligu u smislu veličine, prostranosti i komfora. Čak i uz činjenicu da inovativne tehnologije podvlače ambiciozne standarde nove Opelove perjanice, kompanija ostaje dosledna svojoj filozofiji: napredna dostignuća moraju ostati priuštiva i pristupačna za široku publiku. Zvanična svetska premijera Opel Insignije Grand Sport je zakazana za mart 2017. godine na Salonu automobila u Ženevi.

Izvor: Opel

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here