NK TEST: Renault Clio TCe 90 GT Line

0
893

Četvrta generacija modela Clio ne pokazuje znake starenja iako je, po današnjim standardima, prilično davno predstavljena javnosti. Zahvaljujući GT Line paketu Clio će sigurno biti primamljiv vozačima koji žele da kupe pristupačan, ali vrlo atraktivan automobil.

Aktuelnu, četvrtu, generaciju modela Clio smo prilično detaljno pretresli na stranicama našeg sajta. Pored toga što smo imali priliku da se sa novim modelom upoznamo u Rovinju, na promociji za novinare iz regiona Balkana, u našoj test floti Clio modeli su već tri puta bili voženi. O istoriji modela Clio smo već pisali prilikom testa dCi 75 varijante, pa ukoliko želite možete osvežiti svoje znanje o ovom modelu.

Imajući u vidu da je Clio seciran uzduž i popreko, preporučićemo vam da bitne informacije potražite u gore navedenim tekstovima, dok će tekst biti fokusiran na GT Line opremu, ali i da se osvrnemo na to kako se Clio drži u odnosu na podmlađenu konkurenciju.

Kao što smo rekli, promocija četvrte generacije ovog modela je održana pre četiri godine (na jesen 2012, u Rovinju) kada smo prvi put imali prilike da uživo vidimo prvi Renault na kome je primenjen, tada potpuno novi, dizajnerski jezik Lorensa van den Ekera. Neposredno nakon promocije imali smo priliku da vozimo Grandtour varijantu pogonjenu identičnim agregatom kao i test model koji je upravo na testu, da bi nakon toga imali priliku da vozimo Clio hečbek u još dva navrata – sa dCi 75 i dCi 90 agregatima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here