NK TEST: Mazda 6 G165 Revolution

0
901

Dizajn je postao veoma bitna stavka u industriji automobila, a čini se da su modeli u D segmentu napredovali transformišući se iz prilično dosadnih u vrlo elegantne, skoro Grand Touring automobile. Mazda je sa aktuelnim dizajnom toliko odskočila da će konkurenti morati žestoko da zapnu kako bi parirali samuraju iz Hirošime.

Originalnoj Mazdi šest treće generacije nije se mnogo šta moglo zameriti kada je dizajn u pitanju, čak ni sada, a posebno je to bio slučaj kada se pojavila na tržištu 2012. Tri godine kasnije, Mazda je redizajnirala šesticu i ponudila unapređenja, koja su skoncentrisana na enterijer i dinamiku vožnje. Spoljašnjost, za koju smo već rekli da je postala reper, nije previše menjana – više je u pitanju suptilno poliranje pojedinih detalja.

Kod nas na testu se našla limuzinska karoserija nove šestice i to posle redizajniranog karavana kojeg smo vozili par meseci pre limuzine. Konkretan test model je, za razliku od testiranog karavana koji je bio krcat opremom, prava mera kada je u pitanju svet limuzina. Ispod haube se našao G165 benzinski agregat, a nivo opreme je nosio naziv Relovution što predstavlja četvrti od ukupno pet paketa.

Sve to je bilo prekriveno krajnje specifičnom Soul crvenom bojom, koja je postala zaštitni znak kompletne aktuelne Mazdine game i cele ZoomZoom filozofije i KODO dizajna. Krenimo redom sa pregledom novina koji se dobija redizajniranom šesticom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here