Prvi utisci: Renault Kadjar dCi 130 4WD

0
2635

Popularnost SUV vozila raste konstantno, pa osećamo potrebu da to pominjemo gotovo svaki put kada nam na test stigne auto iz ovog segmenta. Iako Alijansa u okviru svog koncerna ima odlični Qashqai, kupcima koji su želeli francusku interpretaciju ponuđen je Kadjar.

 

kadjarM 10

Shodno tome, Kadjar je i nastao na „Renault–Nissan Common Module“ platforma (koju koriste Qashqai i X-Trail), čiji modularni dizajn omogućava zajedničko korišćenje osnova za što veći broj vozila. Dakle, „ispod lima“ Qashqai i Kadjar su veoma slični, pa je spoljni dizajn i jedna od primarnih razlika. Interesantno je da i pored dosta dopadljivo agresivnog dizajna, Kadjar nekako manje privlači poglede prolaznika nego kada je u pitanju Qashqai, čak i sa efektnim 19“ točkovima. Ne znamo šta je u pitanju, ali moguće da SUV automobili postaju toliko česti, da nije lako privući pažnju drugih, ukoliko nekog to više zanima.

kadjarM 31

Mi smo dizajnom karoserije zadovoljni, a isto važi i za enterijer. Napravljen je veoma vidljiv pomak u odnosu na stara rešenja, pa je sve daleko lepše i modernije. Na test automobil je bio opremljen gotovo maksimalnim paketom opreme, što između ostalog podrazumeva LED svetla, kožna sedišta, grejače, preklopive retrovizore, ogromni panorama krov, odlični Bose audio sistem i tako dalje. Nova digitalna tabla je efektna, a R-Link2 mnogo bolje radi i nije neposlušan kao onaj na modelu Captur. Ipak, zamerka koju možemo navesti za enterijer kvalitet sklapanja, jer nekako ima previše „kvrckanja i pucketanja“ plastičnih elemenata, kako na dodir sa njima, tako i pri malo bržoj vožnji.

untitled 8100

Kada je ta vožnja u pitanju, Kadjar tu briljira pa je ovo možda i najbolji SUV koji smo vozili po pitanju voznih karakteristika. Ležanja je stvarno odlično za ovaj tip automobila, pa Kadjar veoma prijatno može da iznenadi svojim mogućnostima. Pored toga, 1.6 dCi motor sa 130 KS predstavlja optimalno rešenje za Kadjar, jer nudi jako dobar miks performansi i ekonomičnosti. 4×4 sistem ne smeta mnogo, jer se uglavnom automatski prebacuje na prednju vuču, ali se ipak može osetiti kada je neki klizavan teren u pitanju. Jedina mana ovako dobrih vozačkih performansi je dosta tvrdo podešeno oslanjanje. Jednostavno, ima tu dosta skakutanja i drmusanja, naročito sa 19“ točkovima. Prosečna potrošnja, i sa malo težnom nogom na gasu je bila 6,5 litara, što je odličan rezultat, naročito kada u obzir uzmemo Kadjar težinu i siluetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here