Snimljen naslednik Bugatti Veyrona

0
558
NAS SPONZOR

Ovo su špijunski snimci prototipa naslednika Bugatti Veyrona, koji bi, prema najavama, trebalo da se zove Chiron. Snimci potvrđuju da su linije testnog model skoro identične konceptu Vision GT.

Zajednički elementi obuhvataju agresivan prednji kraj, centralni segment, kružne bočne linije i otvoreni zadnji kraj. Premijera Veyronovog naslednika očekuje se na salonu automobila u Ženevi 2016. godine, posle višegodišnjeg razvoja.

15.bugatti veyronspy1

Najavljena je proizvodnja od samo 500 primeraka (Veyron je napravljen u 450 primeraka), a cena će verovatno biti nešto veća od 2 miliona EUR, što je blizu modela Veyron Grand Sport Vitesse. Originalni Veyron koštao je 1,3 miliona EUR na početku proizvodnog veka.

15bugatti visiongt

Novi model koristiće unapređeni Veyronov osmolitarski W16 agregat sa četiri turba, verovatno sa direktnim ubrizgavanjem, deaktivacijom cilindara i električnim turbom. Nekadašnji direktor grupacije Volkswagen Martin Vinterkorn (Martin Winterkorn) nagovesitio je da će Veyronov naslednik imati hibridni pogonski sistem u skupljim varijantama, dok će standardna verzija imati isključivo motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Najavljeno je da će hibridni model raspolagati sa 1500KS, ubrzavati od 0-100km/h za oko 2,3 sekunde i imati maksimalnu brzinu od 465km/h.

Prethodni tekstF1: Mercedesi najbrži u Abu Dabiju
Sledeći tekstF1: Rozberg pobedom zatvorio sezonu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here