FIA CEZ: Vesnić šampion, Pešović treći u šampionatu

0
752

Rudi Pešović je pobedom na subotnjoj trci na stazi Brno osvojio treće mesto u generalnom plasmanu ovogodišnjeg šampionata centralne Evrope, a Mikica Vesnić je šampionsku titulu obezbedio još na prethodnom trkačkom vikendu.

Rudi Pešović je imao odličan rezultat na prvoj trci, ali je učestvovao u incidentu sa češkim vozačem Palmijem na drugoj trci vikenda i zbog toga nije završio trku, niti osvojio bodove. Češki vozač je i tokom subote imao manjih incidenata u borbi sa Pešovićem, ali su ti kontakti prošli bez posledica.

Pešović je nakon nedeljne trke izjavio: “Žao mi je što sezonu nisam završio sa još jednim podijumom, ali takav je automobilizam – prepun rizika i opasnosti. Nakon jučerašnjeg dana i dva udarca od strane Palmija njegovo ponašanje posle trke je govorilo da je spreman na sve. Iskreno najviše krivim sebe jer nisam ispoštovao dogovor da ga pustim na početku, a zatim tokom trke vrebam svoju priliku. Srećom, auto u jednom komadu vraćamo u Srbiju, a ja sam generalno ipak treći što je za mene i moju prvu kompletnu sezonu u Evropi veliki uspeh.“

Novi šampion centralne Evrope, Mikica Vesnić, je izjavio: “Da Rudija nisu pratili pehovi tokom godine EKO Racing Team Vesnić bi lako stigao do pozicija jedan i dva, ali i ovaj rezultat je veliki uspeh i pokazatelj da smo kao ekipa spremni da se borimo sa najbržima iz Evrope.

Izuzetno sam zadovoljan sezonom jer su automobili funkcionisali perfektno, sve trkačke vikende smo uradili maksimalno profesionalno, osvojili titule i stekli nova prijateljstva. Sa ponosom mogu da kažem da smo svuda rado viđeni gosti i da smo Srbiju predstavili u najboljem mogućem svetlu.“

Izvor: EKO Racing

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here