ETCC: Borković pobeda i treće mesto na Zolderu

0
473

Dušan Borković je na proteklom trkačkom vikendu FIA ETCC takmičenja zabeležio pobedu i treće mesto, a sa dodatna dva boda zarađena na kvalifikacijama sada ima vođstvo od 21 boda u generalnom plasmanu.

Dušan Borković je imao još jedan dobar trkački vikend, tako da je bilans nakon dve trke vožene na holandskoj stazi Zolder povećan za još jednu pobedu, tako da Borković ima po jednu pobedu na svakom ovogodišnjem trkačkom vikendu ETCC šampionata.

Pored osvojene pobede na drugoj trci vikenda, Borković je osvojio treće mesto na prvoj trci tako da je sada vodeći u generalnom plasmanu sa 21 bodom prednosti ispred drugoplasiranog Mato Homole.

Borković je prvu trku startovao sa druge pozicije, upravo iza Homole. Odmah na startu Borković pokušava da pretekne Homolu, ali dolazi do kontakta i oštećenja trapa na Seat Leon Racer automobilu, tako da je do kraja trke Borković izgubio i drugo mesto koje je osvojio Petr Fulin.

U drugoj trci Borković je odličnim startom osujetio početni napad Fulina i sačuvao poziciju. Do završetka prvog kruga Duca se probio do treće pozicije, ali sve vreme je imao Fulina na braniku. Homola se za to vreme mučio, ne uspevajući da dođe do boljeg plasmana. Borković je do kraja trke uspeo da se probije do vodeće pozicije, dok su Fulin i Homola ostali iza Roni Josta koji je trku završio kao drugoplasirani.

Borković je izjavio: „Zadovoljan sam ovim vikendom i pored pehova koje sam imao sa automobilom. Vozio sam oprezno jer mi je najvažnije bilo da sakupljam bodove, s obzirom da smo ušli u samu završnicu šampionata i da je svaki bod važan. Ostala je još samo trka u Perguzi gde se bodovi dupliraju i zato je jako važno da tamo odem sa dobrom bodovnom prednošću, a mislim da je razlika od 21 boda vrlo pristojna”.

Borković je ovog vikenda osvojio 18 bodova (2 u kvalifikacijama, 6 u prvoj trci i 10 u drugoj), pa nakon pet odvoženih vikenda u generalnom plasmanu vodi sa 94 boda. Na drugom mestu je Homola sa 73, dok je Fulin treći sa 65.

Poslednji vikend FIA ETCC biće vožen u Italiji, na stazi Perguza, 10. i 11. oktobra.

Izvor: NIS Racing PR

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here