Citroen predstavio koncept Aircross

0
795
NAS SPONZOR

Cirtoen je predsatvio koncept Aircross kao najavu novog SUV modela posle prezentacije krosovera C4 Cactus prošle godine. Koncept sa plag-in hibridnim pogonom biće prezentovan uskoro na salonu automobila u Šangaju.

Ispod karoserije, čiji je dizajn inspirisan Cactusom, nalazi se 1,6 litarski THP benzinski motor od 220KS u kombinaciji sa električnim motorom snage 96KS, koji je smešten u zadnjem kraju vozila. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je samo 4,5 sekundi, a potrošnja 1,7l/100km, uz emisiju od 39g/km CO2.

15citroen aircross1

Koncept je dugačak 4.580mm, širok 2.100mm i visok 1.800mm. Prema izjavama zvaničnika Citroena, serijska varijanta verovatno neće imati felne prečnika 22 inča.Paneli sa zaštitom od ogrebotina i manjih udaraca Airbump na konceptu su smešteni na donjem delu prednjeg branika i pragovima.

15citroen aircross2

Kabina je orijentisana na komfor putnika sa četiri izrazito profilisana sedišta presvučena kožom i ugrađenim zvučnicima. Preko njh se emituje i pojačava zvuk govora putnika, što olakšava komunikaciju tokom vožnje.

15citroen aircross3

Na centralnom pultu nalaze se dva ekrana dijagonala 12 inča. Na njima se prikazuju podaci tokom vožnje, a moguće ih je iskoristiti i za gledanje filma, korištenje internetskih aplikacija ili programa za navigaciju. Sadržaj može da se prebacuje sa jednog ekrana na drugi, a moguće je objediniti rad oba ekrana, koji se onda ponašaju kao jedan veliki podeljeni panel.

15citroen aircross4

Velika centralna konzola proteže se čitavom kabinom, a putnicima je na raspolaganju mnogo prostora za odlaganje sitnica, ne samo u konzoli, nego i u panelima vrata.

Zvaničnici Citroena nisu potvrdili da će Aircross u ovom ili sličnom obliku ići u serijsku proizvodnju, ali kažu da koncept ilustruje međunarodne ambicije ovog proizvođača.

Prethodni tekst2015 Porsche 919 Hybrid – 8MJ LMP1
Sledeći tekstBlancpain: BMW Brasil tim ubedljiv na Nogaru

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here