F1: Bez VN Nemačke ove sezone

0
1328

VN Nemačke se zvanično povukla iz F1 kalendara za 2015. godinu. Plan za 2015. godinu je bio da se trka održi na Nirburgringu, ali su čelnici staze odustali od organizacije.

Kako je bilo i planirano ovogodišnja trka za VN Nemačke je trebalo da se održi 19. jula na stazi Nirburgring obzirom na dogovor da se za VN Nemačke smenjuju staze Hokenhajm i Nirburgring. Ipak, ove godine F1 u Nemačkoj neće biti jer se zbog finansijskih problema staze Nirburgring F1 trka neće održati na ovoj legendarnoj stazi. FIA se nadala da će u pomoć da priskoči staza Hokenhajm, međutim nada je bila kratkog veka jer su čelnici staze Hokenhajm izjavili da ne planiraju da organizuju VN Nemačke ove godine umesto staze Nirburgring. 

Ljudi odgovorni za organizaciju F1 na stazi Nirburgring su rekli da ne  mogu finansijski da isteraju F1 priču do kraja i da se za taj vikend planira neki drugi vid takmičenja na stazi. Sa druge strane na stazi Hokenhajm nisu baš voljni da uskoče i održe VN Nemačke ove godine. Glavni razglog za ovu odluku čelnika Hokenhajma je manjak vremena potrebnog da se organizuje F1 trka, kao i procena slabe posećenosti F1 trkačkog vikenda. 

Tako ove godine umesto planiranih 20 trka na kraju će se održati 19. Postoje neke šanse da se naknadno ubaci još jedna trka kako bi ipak brojali 20 trka, ali šanse su male jer je malo vremena ostalo za neku iole ozbiljniju organizaciju.

Izostajanje VN Nemačke iz F1 kalendara znači da ova zemlja neće imati F1 trku prvi put još od davne 1960. godine. Da li je ovo još jedan znak da F1 polako, ali sigurno, gubi na svojoj popularnosti?!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here