Škoda Superb karavan – špijunski snimci

0
520

Nova Škoda Superb privukla je pažnju na nedavnom salonu automobila u Ženevi, a ovo su prvi špijunski snmci njene karavanske varijante.

 

Prednji deo ima identičan stajling kao hečbek verzija, a zadnji kraj ima izraženiji spojler na prtljažniku u odnosu na aktuelni model, kao i nova zadnja svetla i drugačiji profil zadnjeg branika.

15skoda superbkaravanspy1

Poput hečbeka, karavanski Superb zasnovan je na Volkswagenovoj MQB arhitekturi i trebalo bi da donese rekordan prtljažni prostor u svojoj klasi. U hečbek može da se smesti prtljag zapremine 625 litara sa podignutom zadnjim sedištima, što nadmašuje rezultate modela Ford Mondeo i VW Passat. Kada se zadnja sedišta obore, novi Superb nudi prtljažni prostor od čak 1.865 litara.

15skoda superbkaravanspy2

Očekuje se da će karavan preuzeti motore koji se ugrađuju u hečbek, što znači da će uponudi biti 1,6 litarski dizelaš od 120KS i dvolitarski dizelaš u varijantama od 150KS i 190KS. Početni benzinski motor trebalo bi da bude 1,4 litarski turbo od 150KS, a najavljen je i potentni dvolitarski turbo agregat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here