Borković vozi Hondu TC1 u WTCC sezoni 2015

0
1052
NAS SPONZOR

Dušan Borković će za predstojeću sezonu FIA WTCC takmičenja promeniti ne samo automobil već i tim, tako da će tokom 2015 na njegovoj haubi biti crveni znak „H“, a automobil će pripremati italijanski ProTeam Racing.

Dušan Borković će u svojoj drugoj sezoni WTCC takmičenja nastupati pod bojama italijanskog ProTeam Racing, a biće za volanom Honda Civic TC1 automobila koji će i ovog puta imati boj 98, po NIS-ovom 98 BMB gorivu.

Borković je obišao prostorije JAS tima, koji je zadužen za sklapanje trkačkih Honda WTCC automobila.

„U drugu sezonu, a nadam se za mene bolju od debitantske, ulazim sa novim timom i novim automobilom. Beskrajno sam zahvalan Kampos timu na saradnji koju smo imali tokom moje prve WTCC sezone i sa kojim sam ostvario jedan od najvećih uspeha u svojoj karijeri, ali je ove godine pala odluka da to bude Pro Tim. Danas sam se u JAS-u upoznao sa tehničkim detaljima automobila, sa timom mehaničara i inžinjera. Oni su me uveli u sve nepoznanice oko automobila, koliko je to bilo moguće za kratko vreme,kako bih bio što spremniji za testove koji me očekuju u predsezoni u Barseloni. Najbitnije od svega je što sam uspeo da sa 207cm udjem u auto, mada mislim da bi trebalo da naprave veći kokpit za moje gabarite” uz osmeh je poručio srpski as I dodao da mu je oduvek bila želja da vozi trkačku Hondu zbog njene bogate I moćne trkačke istorije.

Pored zdravstvenih i finansijskih problema kojima je Borković završio prethodnu sezonu bez poslednje trke u Makau, u novu sezonu ulazi optimistično sa nadom da će do kraja prikupiti sva potrebna sredstva kako bi bez problema završio sezonu.

„U trkama postoji mnogo nepredvidivih situacija, kao što su sudari koji iziskuju dodatne troškove, ali se nadam da će me ove sezone takve situacije zaobići. Automobilizam je inače izuzetno skup sport I moj tim danonoćno radi da obezbedi sve uslove koji su neophodni da i u ovoj sezoni stignem do novih postolja. Drago mi je da su moji sponzori, država i Grad Pančevo prepoznali značaj koji vrhunski automobilizam može da ima za njihovu promociju. Ja ću kao i do sada sa ponosom nositi grb moje države, grada Pančeva i sponzora gde god se nađem u svetu, a nadam se da će se naša zastava i ove godine vijoriti sa pobedničkog postolja. Zahvalan sam svim mojim sponzorima i znam da ću opravdati ukazano poverenje“, rekao je Borković.

Prvi testovi automobila su zakazani za februar, nekoliko nedelja pre početka ovogodišnjeg WTCC šampionata.

Prethodni tekstDakar: Koma osvaja petu titlu, KTM 14-tu!
Sledeći tekstBMW Serija 1 – osvežen izgled i motori
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here