Dakar: Ratne boje Pežo 2008 DKR

0
777

Sve pripreme su završene za „all-star“ postavu Peugeot Sport odeljenja koje će debitovati na predstojećem Dakaru. Poslednja stavka na spisku je konačni izgled tj. boje karoserije.

 

Mat crna boja u kojoj su bili automobili tokom razvojne faze je zamenjena sa plavo, belo crvenom kombinacijom koja zajednička za Red Bull i Peugeot Sport odeljenje.

„Izgleda mnogo agresivnije u ovim bojama“, rekao je Siril Depre koji i inače nije navikao na toliko velike površine karoserije. Sa druge strane, Stefan Peterhansel je daleko praktičniji: „Činjenica da je auto oko kokpita u beloj boji je odlična zbog toga što se automobil neće toliko grejati na suncu. Vozio sam auto sa crnim krovom i mogu da vam kažem da je to primetna razlika.“

Nekoliko hiljada kilometara koje su 2008 DKR automobili prešli tokom proteklih meseci u Maroku su značajno podigle moral svih učesnika ovog projekta. „Rezultati testova su pokazali da je naš tehnički konpcet bio zasnovan na dobrim idejama“, kaže sportski direktor Peugeot Sport odeljenja, Bruno Famin.

Karlos Sainz, koji je okosnica novog programa i čija je i ideja bila da se krene sa bagijem na Dakar, je u potpunosti podržao tehnički koncept 2008 DKR: „Tim je razvio jedinstveni i vrlo inovativni automobil koji je veoma svetran na terenima na kojima se vozi Dakar. Testovi su pokazali da je 2008 DKR veoma brz, ali za sada ne možemo biti sigurni u pouzdanost.“

Peugeot Sport tim će 20. novembra na brod utovariti sva servisna vozila na kojima su rezervni delovi i oprema, dok će tri reli automobila biti poslata avionom u Južnu Ameriku nakon još jednog niza testova i poslednjih priprema.

Vozačke postave bi trebalo da prođu intenzivan trening popravke automobila za slučaj kvara na etapi i na vezanim etapama gde nije dozvoljeno da mehaničari popravljaju automobil.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here