Los Anđeles: Mercedes-Maybach S klasa (VIDEO)

0
459

Mercedes je na salonu automobila u Los Anđelesu prezentovao svoju novu marku Mercedes-Maybach. Novi brend specijalizovan je za ultraluksuzne modele, po ugledu na Mercedes-AMG, koji je specijalizovan za automobile visokih performansi.

https://www.youtube.com/watch?v=E1rQczS6lvE

U Los Anđelesu je izložena verzija Mercedes-Maybach S600, u koju je ugrađen šestolitarski turbo V12 motor iz regularnog Mercedesa S600. Motor isporučuje 530KS i 829Nm. Maksimalni obrtni momenat dostupan je već od 1900 obrtaja. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 5 skeundi, a maksimalna brzina 250km/h. Dodatni agregati biće na raspolaganju kupcima u bliskoj budućnosti, uključujući V6 i V8 opcije.

14mercedes maybach1

Mercedes je saopštio da je ovaj automobil predstavlja nadogradnju perfekcije koju nudi S klasa i da donosi novi nivo ekskluzivnosti. Jedna od osobina Mercedes-Maybacha S klase je produženi međuosovinski razmak za 20cm, od čega koristi imaju putnici na zadnjim sedištima. Oni uživaju i u dodatnoj opremi, koja obuhvata udobna sedišta sa funkcijama naginjanja i masaže. Dizajneri obećavaju da će ovaj automobil imati najtišu kabinu od svih serijskih modela koji se trenutno proizvode.

14mercedes maybach2

Kupci Mercedes-Maybacha imaju na raspolaganju više opcija za personalizovanje automobila, poput unikatnih sedišta, dodatnog komfora i ultraluksuzne obrade kabine. Neki od tih elemenata su drvo, hrom i koža do visine ramena na vratima, kao i ambijentalna rasveta. Kabinu osvežava unikatni parfem, a komforu doprinosi i vrhunski 3D zvučni sistem marke Burmester.

14mercedes maybach3

Prodaja Mercedes-Maybacha S600 počinje u aprilu sledeće godine. Mercedes naglašava da ovo nije automobil sa dodatnim paketom opreme, nego posebna marka koja će u budućnosti imati još nekoliko modela. Očekuje se da će jedan od njih biti zasnovan na SUV GL klasi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here