F1: Grožan ostaje u Lotusu

0
599
NAS SPONZOR

Roman Grožan ostaje u Lotusu i sledeće sezone, potvrđeno je iz ove ekipe. Ovim se kompletirala postava Lotusa za sledeću godinu, a ona ostaje ista kao ove godine, Grožan – Maldonado.

 
 
Zadnjih par meseci se dosta pričalo o eventualnom odlasku Grožana iz Lotusa, ali Roman ipak nastavlja svoj put sa Lotusom koji je počeo još 2012. godine. Ova sezona je prilično loša, kako za Grožana tako i za ekipu i nisu ni blizu tempu koji su imali pre godinu dana. 2013. godine Grožan je uspeo da sakupi 132 poena i peo sa čak 6 puta na podijum, a u par navrata mu je bio dosta blizu pobede, ali tu prvu pobedu Grožan još uvek čeka. 
“Fantastično je to što nastavljam saradnju sa Lotusom u 2015. godini, i zaista je lepo što imam podršku ekipe” izjavio je Grožan. “Nije strano da nam je ovo veoma loša sezona, ali sigurni smo da ćemo se vratiti redovnom osvajanju poena sledeće godine. Dosta vremena provodim u Enstonu i verujem u potencijal koji ima E23 bolid, imamo još jednu trku ove godine i onda prebacujemo naš fokus na 2015. godinu.”
Lotus je tako sačuvao vozačku postavu od ove godine i Maldonado i Grožan će imati priliku da se iskupe za svoje greške ove godine, ali i ekipa mora poraditi na bolidu kako bi vozači uspeli da daju svoj maksimum, a i Grožan i Maldonado su pokazali da su kandidati za podijum, čak i za pobede. Da li će im prebacivanje na Mercedesove agreagate u tome pomoći ostaje da se vidi sledeće godine.
Prethodni tekstFIA WEC: Tequila Patrón ESM potvrdio program za 2015
Sledeći tekstLos Anđeles: Mercedes-Maybach S klasa (VIDEO)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here