F1: Sada i zvanično, Fetel u Ferariju!

0
525

Aktuelni svetski šampion, Sebastijan Fetel, će voziti za Ferari sledeće godine. Fetel dolazi na mesto Fernanda Alonsa i partner će mu biti Kimi Rajkonen.

Još od vesti da napušta Red Bul u javnosti su kružile priče da se Fetel već dogovorio sa Ferarijem, a danas je to i potvrđeno u Maranelu. Četvorostruki šampion sveta je potpisao trogodišnji ugovor i dolazi na mesto Alonsa koji nije uspeo da vrati titulu u Ferari.

“Sledeće poglavlje u mojoj karijeri je vožnja u Ferariju i to je nešto što sam oduvek želeo,” rekao je Fetel. “Kada sam bio klinac Šumaher u crvenom bolidu Ferarija mi je bio idol i ovo je izuzetna čast. Već imam nagoveštaj kako izgleda biti deo ekipe iz Maranela, a to je pobeda u Monci 2008. godine sa Ferarijevim motorom. Skuderija imadugu tradiciju i izuzetno sam motivisan da ovu ekipu ponovo dovedem do vrha,” dodao je Fetel.

Šef ekipe, Marko Matiaci se raduje dolasku Sebastijana Fetela i nada se da će osvežiti tim posle razočaravajuće sezone. “Skuderija je odlučila da da šansu najmlađem višestrukom šampionu sveta, vozaču koji je jedinstvena kombinacija mladosti i iskustva,” izjavio je Matijaci.

Dolaskom Fetela u Ferari Fernando Alonso ostaje bez mesta i kako stvari trenutno stoje Alonsu ostaje otvorena pozicija samo u Meklarenu, što će se verovatno dogoditi, mada se pominje i pauziranje u trajanju od 1 godine, a Meklaren je odložio odluku o vozačima do sledećeg meseca. U svakom lsučaju izvršena je prilična zamena vozača tako da nas očekuje vrlo interesantna godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here