Audi pobednik na 24 Nurburgringa

0
752

Samo nedelju dana nakon 24 časa Le Mana, Audi Motorsport odeljenje je zabeležilo još jednu pobedu – ovog puta na 24 časa „Nordšlajfa“. Pobednička posada je nakon 24 časa odvezla 159 krugova na 25,378 km dugačkoj stazi, a izostanak kiše je doprineo ove godine GT3 posade, koje su ujedno i najbrža klasa na ovoj trci, voze žestokim tempom i sa jako malo strpljenja za sporije posade što je rezultovalo brojnim odustajanjima.

Najteža trka na svetu je ove godine vožena samo nedelju dana nakon 24 časa Le Mana, što sigurno nije bilo povoljno za veliki broj vozača koji su vozili obe trke. Za razliku od Le Mana, Nordšlajf i pored velike dužine jednog kruga ne pruža vremena za odmor vozača.

Organizatori VLN šampionata koji se vozi isključivo na Nordšlajfe stazi, a u čijem se kalendaru nalazi i 24-časovna trka, su tokom proteklih godina blago menjali pravilnike i klase, tako da na startu trke ne može da se nađe više od 180 posada (umesto nekadašnjih 220-230), a minimalna radna zapremina je sada povećana tako da na na stazi ne mogu da se nađu automobili ispod 2000ccm (ili 1.6 turbo), tako da je ubrzan „donji“ deo grida kako bi se koliko-toliko smanjile razlike u brzinama.

I pored toga što je organizator za ovu sezonu uveo i SP-PRO klasu, koja omogućava vozilima iz najsnažnije klase da koriste još snažnije motore u odnosu na ono što fabrika u tim vozilima nudi. Za ovu trku samo dva tima su se odlučila za učešće u ovoj klasi Gazoo Racing sa Lexus LFA Code X(5.3 V10 umesto standardnog 4.8 V10) kao i Manthey Racing koji je odlučio da se pojavi sa Porsche 911 GT3 RSR automobilom.

I pored nove klase, za najbolje plasmane su, očekivano, trebale da se bore posade iz SP9 klase (GT3 specifikacija), a među bolje plasiranim na kraju trke je trebalo očekivati i SP10 (GT4) posade kao i SP3T, SP4T posade koje imaju vrlo snažne i bogate timove iza sebe.

Francuski vozač Kevin Estre je za volanom Dorr Motorsport McLaren MP4-12C trkačkog automobila postigao neverovatno brzo vreme na ovoj stazi, oborivši dosadašnji rekord – 8:10.921. Ova posada nije uspela da završi trku, tako da je Aston Martin sa posadom #7 bio jedini automobil ne-nemačkog proizvođača u prilici da pobedi i tako prekine 11 godina dugi niz pobeda nemačkih proizvođača.

Sama trka je bila veoma uzbudljiva, a pobedu je osvojila Phoenix Racing posada u Audi R8 LMS ultra #4 sa vozačima Christopher Haase / Christian Mamerow / Rene Rast / Markus Winkelhock, dok je drugo mesto osvojila posada koja je prošle godine pobedila na ovoj trci, doduše sa drugim vozačima – #1 Black Falcon Mercedes SLS AMG (Jeroen Bleekemolen / Andreas Simonsen / Christian Menzel / Lance David Arnold) koji su trku završili sa zaostatkom od 2:59.737 minuta za vodećima. Treći podijumski stepenik je osvojila još jedna Mercedes SLS AMG posada, #22 Rowe Racing sa Michael Zehe / Christian Hohenadel / Nico Bastian / Maro Engel. Najbolje plasirana ne-nemačka marka je bio Aston Martin čija je posada #7 stigla na cilj kao petoplasirana.

Najbolje plasirana SP-PRO posada je bila #53 Gazoo Racing sa Lexus LFA Code X automobilom koja je trku završila kao 11, dok je najbolje plasirana posada u SP7 klasi bila #56 Black Falcon sa Porsche 911 GT3 Cup automobilom i koji su trku završili na 12. mestu.

Najbolje plasirana SP3T posada (2l turbo) je #111 Rader Motorsport sa Audi TT RS 2.0 koji su na cilj stigli kao 20, ispred #120 LMS Engineering posade koja je koristila identični Audi TT RS 2.0. Zanimljivo, najbolje plasirana posada iz SP4T klase (do 2.6 turbo) je bila #110 Besaplast Racing Team posada sa Audi TT RS (2.5 TFSI) i pored toga što su nominalno imali daleko snažniji agregat nego timovi iz SP3T klase.

Team Phoenix je ovom pobedom zabeležio svoju četvrtu pobedu na ovoj trci, s time da je kao i 2012. Ovaj tim koristio Audi R8 trkački automobil. Posada #4 je oborila rekord po broju pređenih kilometara tokom trke – 4305,102km.

{YouTubeVideo id=8uFSENb37Ug,2}

{YouTubeVideo id=y35G64fzHHM,2}

{YouTubeVideo id=5AdUk4AF0AA,2}

{YouTubeVideo id=zPTjKnUNdcw,2}

{YouTubeVideo id=9P4k3ONOqbw,2}

{YouTubeVideo id=WQHK2c3fu0o,2}

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here