Dakar: Peterhasel potpisao za Pežo

0
697

Stefan Peterhansel je promenio tabor i od naredne godine nastupa za Team Peugeot Total, a potpisivanje ugovora je obavljeno na neobičan način – vožnjom drvene makete Peugeot 2008 DKR reli automobila.

U „kokpitu“ drvenog automobila su se nalazile nove timske kolege – Stafan Peterhansel i Siril Depre, a u timu se od ranije već nalazi Karlos Sainc, koji je verovatno i pokretač ideje da se Pežo naredne godine na Dakar vrati sa bagijem, a ne sa dosadašnjim standardnim izborom fabričkih timova – 4×4 modifikovanom produkcijskom mašinom. Peterhansel će se pridružiti timu u paketu sa svojim dugogodišnjim suvozačem – Žan Pol Kotretom.

Peterhansel je izjavio: „Iskreno, veoma sam ponosan što sam se pridružio ovom timu. Dok sam vozio motocikl na Dakaru, uvek bih nakon završene etape bio sa momcima iz Pežo tima, a posebno mi je bilo neverovatno da mogu da pričam sa legendom kakav je Ari Vatanen. Prirodno je da sam žarko želeo da sada i sam budem deo tog tima. Priželjkivao sam da se Pežo vrati na Dakar, tako da kada sam dobio poziv od Pežoa… nije bilo mnogo da me ubede.“

Depre i ja se poznajemo dugo, tako da smo oberučke prihvatili ponudu da se zajedno spustimo niz padine parka Sent Klod. Peterhansel je rekao i da mu je ovaj spust u drvenoj maketi bio lepo podsećanje na mladost, pošto je on 1979. bio šampion Francuske u spustu na skejtbordu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here