F1: Maldonado potpisao za Lotus, Broun odlazi iz Mercedesa

0
564
12f1_mald_win.jpg

Sada već bivši vozač Vilijamsa, Pastor Maldonado, potpisao je za ekipu Lotus za koju će nastupati sledeće godine. Vozač iz Venecuele je tako osigurao svoje mesto u F1 i praviće društvo Romanu Grožanu. Pored ove vesti, možda i zvučnija vest odjeknula je u svetu F1. Naime Ros Broun se povlači iz ekipe Mercedes i pitanje je da li će ostati u F1.

 

Još od obaveštenja da napušta ekipu Vilijams, Pastor Maldonado je objavio da je u pregovorima sa ekipom Lotusa za mesto vozača naredne godine. Pored Lotusa bilo je naznaka da će možda izavršiti u Zauberu, ali na kraju je ipak došlo do sporazuma sa Lotusom.

"Ovo je fantastična prilika za mene," izjavio je Maldonado. "Nije tajna da sam hteo da promenim tim kako bih razvijao dalju F1 karijeru, a Lotus je imao najbolji paket za mene. Obzirom na promenu pravila ovo je sjajna prilika za praktično novi start karijere."

Maldonado je proveo tri godine u Vilijamsu, posle osvajanja GP2 titule 2010. godine, a najveći uspeh mu je pobeda prošle godine na VN Španije. Dogovor Maldonada i Lotusa je ostavio Hulkenberga u lošoj poziciji. Mladi Nemac, koji je zabeležio odlične rezultate u drugoj polovini ove godine se nadao da će dobiti to mesto u Lotusu, ali sada mora da potraži drugi angažman, a kao jedan scenario se navodi i  povratak u ekipu Fors Indije.

Druga, možda i zvučnija vest je ta da Ros Broun napušta ekipu Merccedesa. Dosta dugo se pričalo o eventualnom odlasku Brouna iz ekipe, ali to je sve do konačne odluke bilo pod znakom pitanja. Naime, jedini uslov pod kojim bi Broun ostao u ekipi je bio taj da on ima potpunu kontrolu nad ekipom. Kako do dogovora nije došlo Ros Broun je odlučio da ode iz ekipe. 

13f1_brawn_merc.jpg

Jedan od bitnijih ljudi u Mercedsu i legenda F1, Niki Lauda, je činio sve kako bi nagovorio Brouna da ostane. "Sve sam pokušao kako bih ga nagovorio da ostane, ja sam bio taj koji je pokušao da ga zadrži u ekipi," rekao je Lauda. "Ja sam želeo da on ostane, međutim to je njegova odluka. Jedini uslov je bio taj da on bude šef ekipe i ništa drugo."

Vodeću ekipu u ekipi Mercedesa sledeće godine će deliti nekadašnji tehnički direktor Meklarena,Pedi Lov i Toto Volf. 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here