Novi Peugeot 308 stigao u Srbiju

0
1095
13_pezo308.jpg
NAS SPONZOR

Beograd, 29. novembar 2013. Posle zvaničnog predstavljanja na 65. međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu i osvojenih (maksimalnih) 5 zvezdica na Euro NCAP testu bezbednosti, nova Peugeot senzacija stigla je u salone „Verano Motorsa“. Svojim revolucionarnim nastupom novi model Peugeot 308 ističe novine u dizajnu i tehnologiji.

 

Dizajneri i inženjeri Peugeot brenda konstruisali su odvažno, intuitivno i moderno vozilo čistih linija sa inovativnom kabinom, koje pruža nesvakidašnji doživljaj. Sa brojnim invovacijama, a posebno zahvaljujući novoj modularnoj platformi EMP2, ovaj model namerava da zauzme svoje mesto među najboljima i postane simbol sve bolje ponude i kvaliteta, dostupan u cenovnom rangu kao prethodna generacija. Kvalitetniji materijali i bolja završna obrada na pravi način prikazuju da novi Peugeot 308 predstavlja pravu senzaciju. Napredna i u potpunosti inovativna tehnološka rešenja predstavljaju jedan od ključnih aspekata ovog modela. Njegova figura je elegantnija i dinamičnija zahvaljujući kompaktnosti, ujednačenim proporcijama, smanjenoj težini i karoseriji koja se prilagodila mehanici.

 

13_pezo3082.jpg

 

Novi Peugeot 308 ima sve što treba da poseduje jedan hečbek, poštuje nezaobilazne odlike C segmenta svojim kompaktnim dimenzijama (dužinom od 4,25m i visinom od 1,46m), i zavidnom zapreminom prtljažnika (470 litara ispod zadnje police). Ono što takođe izražava njegov karakter su i izražajni Full LED prednji farovi. Dostupni su kao standardna oprema na višim nivoima opreme, što predstavlja svetsku premijeru u okviru ovog segmenta. Dizajn unutrašnjosti automobila izgleda originalno, a Peugeot i-cockpit nudi sasvim novi doživljaj. Sve je osmišljeno sa ciljem da pruži osećajnu i uzbudljivu vožnju : kompaktni volan za snažno i dinamično iskustvo, visoka i kvalitetna centralna konzola sa ekranom na dodir od 9,7 inča za intuitivno korišćenje komandi u toku vožnje uz pomoć samo par tastera sa mnoštvom funkcija i aplikacija (handsfree Bluetooth, USB konekcija za emitovanje muzike i prikazivanje slika, radio, MP3 player, Peugeot connect aplikacija…). 

 

13_pezo3081.jpg

 

Zahvaljujući novoj EMP2 platformi povećana je dinamičnost koja je ujedno doprinela bezbednosti kroz smanjenje težine vozila (140 kg u odnosu na prethodnu generaciju) ali i tome da novi Peugeot 308 postane uzor kada je ekologija u pitanju, sa emisijom CO2 manjom od 85g/km. Atraktivni koncept koji ukazuje na korišćenje visoke tehnologije pozajmio je motor iz kupea "RCZ", a inženjeri su uradili sjajan posao, pošto su iz 1,6 litara radne zapremine "izvukli" čak 266 konjskih snaga. Slobodno možemo reći da novi Peugeot 308 ima sve potrebne performanse da pruži nesvakidašnji doživljaj, a ujedno je u toj meri sofisticiran da potpuno "Sledi vaš osećaj". 

 

13_pezo3083.jpg

 

Iako je tak pre nekoliko dana stigao u salone „Verano Motors-a„ ovaj model izazvao je veliko interesovanje ljubitelja Peugeot-a ali i C segmenta uopšte, s obzirom da su ga mediji već predstavili kao jednog od najboljeg u segmentu uključujući i “premijum“ rivale.

Na domaćem tržištu početna cena novog modela iz Pežo game iznosi 14.990 €, koliko košta model sa 1,2-litarskim motorom, 82ks, Access paketom opreme i pet vrata. 

Svi zainteresovani pozvani su da posete salone „Verano Motorsa“ i sami se uvere u senzaciju koju pruža novi model Peugeot 308, ili zakažu test vožnju putem telefona 011/3094 500.

Verano Motors PR, Foto@Peugeot 

 

Prethodni tekstMercedes S klasa – tehnička prezentacija
Sledeći tekstF1: Maldonado potpisao za Lotus, Broun odlazi iz Mercedesa

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here