WRC: Kubica dobija fabrički Citroen za reli u Veikoj Britaniji

0
1101
13wrc_kubica_copy.jpg

Robert Kubica je odličnim vožnjama u WRC2 kategoriji privukao dosta pažnje, a nagrada je stigla pre nego što se i sam Kubica nadao. Poljak će na reliju u Velikoj Britaniji biti za volanom fabričkog WRC automobila, Citroen DS3 WRC.

 

Posle pobede na reliju u Francuskoj, Kubica može osigurati WRC2 titulu i drugim mestom na reliju u Španiji, koji se vozi krajem meseca. Kao nagradu za sve što je postigao Kubica će dobiti priliku da vozi WRC automobil na poslednjem reliju sezone. Kubica će dobiti priliku da vozi DS3 WRC automobil kao član Abu Dabi ekipe. Ovo ni sam Kubica nije planirao početkom sezone, ali je izjavio da takvu priliku ne može da propusti.

"Ovaj angažman je sjajna prilika, ali i ogroman izazov," rekao je Kubica. "Učestvovanje na poslednjem reliju sezone mi nije bio plan početkom godine, tako da sam stvarno zahvalan na ovoj prilici."

Iv Maton, direktor Citroen fabričke ekipe je izjavio: "U mojim razgovorima sa Kubicom bilo je reči da napreduje ako dođe do titule u WRC2 kategoriji. Istina, još uvek je nije osvojio, ali je imao izuzetnu sezonu, pa je zato zaslužio ovu priliku." 

Angažovanje Kubice u WRC2 šampionatu je prvo celogodišnje takmičenje od njegove povrede 2011. godine. Povrede koje je zadobio tada su mu onemogućile da, bar za sada, planira povratak u F1. 

Priliku da vidimo Kubicu u WRC automobilu imaćemo 14. novembra kada počinje čuveni reli u Velikoj Britaniji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here