FIA WEC: Audi beleži 100-tu endurans pobedu

0
856
Image

 

FIA WEC takmičenje je po prvi put voženo na novoj trkačkoj stazi u SAD, u Teksasu – Circuit of the Americas, a pobedu je zabeležila Audi #2 posada koja je pored toga što je prva endurans posada koja je pobedila na ovoj stazi ujedno zabeležila i jubilarnu 100-tu pobedu na endurans trkama za Audi Sport odeljenje.


Nova staza, namenski projektovana za F1 šampionat, je ove godine po prvi put ugostila posade i automobile iz FIA WEC šampionata. Istog vikenda na istoj stazi trku su vozile i američke posade iz ALMS šampionata, ali zbog sve većih razlika u pravilnicima nije bilo mogućnosti da se svi takmičari nađu na stazi u isto vreme. Prava šteta, zato što je u ALMS nekoliko veoma dobrih posada u protoipovima (Muscle Milk u LMP1 i Extreme Motorsport u LMP2) kao I tri snažna fabrička tima sa po dve posade u GT klasi (Corvette Racing, RLL BMW i Viper SRT).

Image

 

Na kvalifikacijama je bilo veoma teško postignuti konzistentna vremena (potrebno je da  dva vozača odvezu po dva kruga pa se računa prosek) zbog velikih pljuskova koji su u jednom trenutku naterali organizatora da prekine subotnji trening. I ovog puta su najbrže bile Audi posade, dok su u LMP2 bili najbrži vozači fabričkog Nissan tima – G-Drive ispred dve OAK Racing posade. U GTE Pro klasi najbrže vreme je postigla Aston Martin #99 posada, dok je u GTE Am bila najbrža posada koja bi se mogla nazvati i domaćom – 8 Star Motorsport čiji je vlasnik/vozač Vinćente Potolikio bio redovan vozač u ALMS šampionatu tokom proteklih godina.

Image

 

Start trke je pokazao da Toyota Motorsport posada #8 nije raspoložena da statira, a Sebastien Buemi je odmah izvršio veliki pritisak na drugu poziciju koju nije mogao da zadrži Marsel Fesler u Audi #1 posadi. U narednih 15-tak minuta Fesler na sve načine pokušava da obiđe Buemija koji veoma čvrsto brani svoju poziciju što je rezultovalo nekolicinom ozbiljnih udaraca vrata-o-vrata, srećom bez posledica po Toyotu ili Audi.

Fesler uspeva da obiđe Buemija, međutim nekoliko grešaka koje pravi odmah nakon toga su ga skupo koštale, tako da je morao na vanredni servis zbog oštećenog zadnjeg dela karoserije kao i na proveru ogibljenja automobile. Nakon samo nekoliko minuta posada #1 se vraća na stazu, ali se vrlo brzo vraća u boks na još provera što ovu posadu košta dosta vremena. U pokušaju da nadoknade izgubljeno vozači ove posade su vozilu u nastavku trke veoma riskantno tako da je Benoa Treluje u jednom trenutku koristio i asphalt van staze što je direktor trke kaznio drajv tru kaznom. Nakon svih ovih nedaća posada #1 osvaja treće mesto ispred Rebellion Racing posade, koja je jedina preostala LMP1 posada kojoj činjenica das u vozili perfektnu trku nije pomogla da se bori čak ni sa posadom #1 koja je imala dosta problema i izgubila dosta vremena na vanredne odlaske u boks.

Audi #2 i Toyota #8 su se smenjivali u vođstvu prilikom svakog odlaska u boks, a taktika japanskog tima da gume menja na svakom drugom odlasku u boks je bila veoma dobra tako da je pred kraj trke bilo veoma neizvesno koliko će Audi #2 posada imati vremena za poslednji odlazak u boks. Audi je "u letu" doneo odluku da prilikom poslednjeg boksa ne menja pneumatike što je omogućilo posadi #2 da izađe iz boksa sa 30-tak sekundi prednosti i zabeleži pobedu. Ovo je, ujedno, 100-ta pobeda Audi Sport odeljenja na endurans trkama.

Image

 

U LMP2 klasi je bilo veoma žestoko, a najviše drame je bilo u okviru OAK Racing tima čije su se dve posade u nekoliko navrata veoma žestoko borile za drugo mesto, da bi na kraju oba automobile zbog oštećenja morala da budu u boksu duže vremena što ne samo da ih je onemogućilo da napadnu vodećeg, već su ostali i bez podijumskog plasmana.

Image

 

Posada G-Drive tima je trku odvezla bez problema ne praveći kikseve pa su iza sebe ostavili Pecom Racing, dok je Lotus #32 posada u poslednjim trenutcima trke iskoristila problem Delta-ADR posade I osvojila treće mesto.

Image

 

U GTE Pro klasi je bilo zanimljivo i pored malo automobila u klasi. Dva Aston Martina su nakon udaraca u bankinu na jednoj od šikana uništili prednje ogibljenje što je bio kraj trke za njih. Srećom po AMR, pobedu je osvojila posada #99 koja je imala skoro idealnu trku, dok je u GTE Am klasi AMR zabeležio 1-2 pobedu.

Image

 

Porche posade u GTE Pro su imale problema, kako sa tempom, a tako i sa mehanikom koja je prilikom odlaska posade #91 u boks zatajila pa je automobil buknuo u plamen što je ovu posadu onemogućilo da pokuša napad na podijumski plasman. NJihove timske kolege Litz/Lib u #92 su osvojile četvrto mesto iza dva AF Corse F458 Italia.

Image

 

U GTE Am klasi treće mesto je osvojila Porsche GT3 RSR (997) posada #76 sa vozačima Rejmond Narak i Žan Karl Vernej, koji su uspeli da iza sebe ostave 8 Star Motorsport F458 posadu, koja je trku završila kao četvrtoplasirana.

Naredna trka šampionata se vozi u Japanu za mesec dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here