Renault Twin’Run koncept

0
978
13renault_twinrun0.jpg

Renault je uoči trke Formule 1 u Monaku predstavio koncept Twin”Run, koji nagoveštava izgled nove generacije modela Twingo. Automobil je fokusiran na dinamiku i inspirisan Renaultovim trkačkim modelima.

 

Twin”Run, sestrinska verzija električnog koncepta Twin-Z, raspolaže trolitarskim V6 motorom iz trkačkog modela Megane Trophy. Centralno smešteni agregat proizvodi 320KS pri 6800 obrtaja i 380Nm pri 4850 obrtaja i povezan je sa SADEV šestostepenim sekvencijalnim menjačem sa diferencijalom ograničenog proklizavanja. Koncept ubrzava od 0-100km/h za 4,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 250km/h.

{youtube}XhCKAGp_SUs?qv=hd720|640|360{/youtube}

 

13renault_twinrun1.jpg
13renault_twinrun2.jpg

Automobil je težak 950kg zahavljujući korištenju cevaste šasije i izradi karoserije od pleskiglasa. Materijal od karbonskih vlakana upotrebljen je za prednji spliter, krov, segment na zadnjem kraju i za blatobrane. Vertikalna sila pritiskanja generiše se zahvaljujući specijalno oblikovanom podvozju, a zadnje fiksirano krilo dodatno stabilizuje automobil pri većim brzinama.

Twin”Run svojim stilom nagoveštava izgled sledeće generacije Twinga, koja se očekuje sledeće godine. Koncept ima troja vrata, ali se očekuje da će serijska varijanta imati pet vrata.

13renault_twinrun3.jpg
13renault_twinrun4.jpg
 

Kabina je prilagođena prirodi ovog automobila i po opremljenosti je na pola puta između trkačkog i sportskog automobila. Sedišta marke Sparco imaju trkačke pojaseve, obloge vrata i centralna konzola urađeni su u crno-crveno-sivoj kombinaciji.

Palice sekvencijalnog menjača i ručne kočnice smeštene su blizu upravljača. Instrument tabla sastoji se od LCD ekrana dijaonale 5,5 inča, na kojem se prikazuju podaci o brzini, radu motora i kvačila, stepenu prenosa, raspoloživoj količini goriva i pritisku ulja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here