Novi Peugeot 308 – prve fotografije

0
735
13peugeot_3087.jpg

Nekoliko dana posle objavljivanja zvaničnih informacija i kompjuterski generisanih slika novog Peugeota 308, iz Francuske su u medije stigli špijunski snimci završenog automobila bez bilo kakve kamuflaže.


Fotografije otkrivaju otklon od stila dosadašnjeg modela, brojne površine visokog sjaja (okvir prozora, prednja maska, donji deo prednjeg branika) i nove naplatke u crno-sivoj kombinaciji.

13peugeot_3088.jpg

Zvanična prezentacija novog Peugeotovog hečbeka biće upriličena na Sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru, a prodaja kreće krajem godine. Novi Peugeot 308 je veoma važan za PSA grupaciju, ne samo u smislu prodajnih rezultata nego i zato što na tržište premijerno uvodi platformu EMP2.

Reč je o modularnoj arhitekturi koja će, u različitim formama, u narednim godinama biti iskorištena kao osnova većine modela ove grupacije. Korištenje nove platforme omogućilo je konstruktorima da smanje težinu automobila i osiguraju više prostora za putnike i prtljag. Prema zvaničnim podacima, automobil je dugačak 4,25m i visok 1,46m, a ima prtljažnik zapremine 470 litara.

Peugeot je najavio ugradnju efikasnijih motora, a najekonomičnija varijanta trošiće 3,5 litara goriva na 100km i emitovati 85g/km CO2. Zvaničnici francuske kompanije naglasili su da su značajna sredstva uložena u podizanje opšteg kvaliteta automobila, a naročito materijala upotrebljenih u kabini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here