Nissan/Nismo sportski program za 2013

0
1569
Image

 

Japanska kompanija će u narednom periodu dalje intenzivirati svoj sportski program, koji će u u buduće voditi Nismo. Snažno prisustvo na svim globlanim tržištima čini Nissan najjačom japanskom kompanijom, bar kada je u pitanju automobilski sport.

Novi sportski program je potvrđen prilikom otvaranja nove Nismo centrale u Jokohami, u Japanu. Ono što je sigurno je da će Nissan zadržati svoju dominaciju na svetskim trkačkim stazama – bar kada su u pitanju japanske kompanije.

Image

Image

 

Karlos Gon, Generalni Direktor kompanije Nisan, je potvrdio da će se Nissan/Nismo vratiti na 24 časa Le Mana  u najjačoj klasi već 2014. godine. Cilj je ne samo da se pobedi na najprestižnijoj trci na svetu, već i da se demonstrira sposobnost električnog pogona koji Nissan već intezivno nudi u serijskim vozilima. Za 2014. godinu, Nissan će dobiti tzv. "Garažu 56", koja je rezervisana za napredne projekte koji pokazuju kako buduća trkačka vozila mogu izgledati ili kakav pogon mogu koristiti.

Image

Image

 

Pored ovoga, Nissan najavljuje da će fokus na endurans biti nastavljen: GT-R će se i dalje koristiti u FIA GT i Blancpain Endurance takmičenjima, a ove godine će čak 17 posada na Le Manu imati Nissan V8 pogonski agregat u LMP2 prototipovima. GT-R će takođe biti korišćen u japanskom Super GT takmičenju u GT300 i GT500 klasama, kao i u japanskom GT3 takmičenju (Super Taikyu). Za pogon GT500 modela se koristi provereni 3,4 litarski V8 agregat, a za predstojeću sezonu će biti unapređena aerodinamika.

Image

 

Nisan je, takođe, ušao u australijski V8 Supercar šampionat, koji je dugo godina takmičenje u kome se koriste samo dva tipa vozila: Ford i Holden. Za sezonu 2013, japanska kompanija je pripremila četiri Nissan Altima V8 trkačka automobila.

GT Academy program će nastaviti sa svojim programom koji će i dalje omogućavati da talentovani mladi vozači dođu u priliku da sednu za volan trkačkih automobila. Program će proširiti delovanje i van Evrope – na Rusiju, SAD, Južnu Afriku i Bliski Istok.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here