Nismo preuzima internacionalni Nissan sportski program

0
1792
Image

 

Nissan je predstavio svoj sportski program, koji će sada predvoditi Nismo, koji je do sada bio sportski ogranak zadužen samo za japansko tržište. Nismo će ponuditi i tri nova, sportska, modela – Juke, 370Z i GT-R.

Japanski sportski ogranak kompanije Nissan, NISMO je od ove sezone dobio globalna ovlašćenja tako da će sportski programi u Japanu, Evropi, Americi i Australiji biti vođeni iz Nismo centrale u Jokohami (Japan).

Image

 

Ovim potezom Nissan će pokušati da diferencira sportske modele, za koje će od sada biti direktno nadležan Nismo. Pored Juke Nismo modela, koji je već predstavljen u planu su i 370Z Nismo i GT-R Nismo, koji će započeti trend od jednog novog modela godišnje.

Image

 

Nova centrala kompanije Nismo je sada proširena u skladu sa novim obavezama i odgovornostima, čime će svi razvojni timovi biti sada na jednom mestu kako bi se poboljšala komunikacija i ubrzao proces razvoja novih modela.

Nismo će predvoditi tim u australijskom V8 Supercar šampionatu, u japanskom Super GT, a intezivno se radi na GT3 i Le Mans programima. Ono što je jako zanimljivo je da je najavljeno da će Nismo biti ponovo prisutan na Le Manu od 2014. i to sa električno pogonjenim prototipom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here