TMG Sport 650 koncept

0
867
12tmg_ts6500.jpg

Toyota Motorsport GmbH (TMG), kompanija koja stoji iza bivšeg Toyotinog F1 programa i aktulenih Le Man prototipova, predstavila je koncept TS-650 na Sajmu automobila u nemačkom Esenu.

 

Ovaj unikatni automobil je zasnovan na luksuznoj limuzini Lexus LS 460, što je neobičan izbor, pored sportski orijentisanih IS F i FR-S modela. Inženjeri TMG-a su rasklopili sve standardne delove, zamenili regularni motor verzijom petolitarskog V8 agregata sa dvostrukim turbom i poboljšali sve performanse i aspekte ovog automobila.

12tmg_ts6501.jpg
12tmg_ts6502.jpg
 

TMG priznaje da je TS-650 ekstreman u svakom pogledu, ali je urađen da bi pokazao tjunerske mogućnosti ove kompanije. Ukoliko bi dobio zeleno svetlo, proizvodni model verovatno bi imao ublažene performanse.

TMG navodi da motor ovog prototipa proizvodi 650KS i 764Nm. Snaga se šalje na zadnje točkove osmostepenim automatskim menjačem koji je modifikovan da bi podneo veliki obrtni momenat. Menjač ima i manuelni mod za stvaranje više sportskog ugođaja.

12tmg_ts6503.jpg
 

Ispod karoserije koja je napravljena od kombinacije čelika, aluminijuma i panela od karbonskih vlakana nalaze se diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i multi link ogibljenje sa Sachovim amortizerima. Lagani BBS naplaci su dimenzija 20 inča, a na njih su postavjeni pneumatici Michelin Pilot Sport dimenzija 295/35R20. Ugrađene su Brembove karbon-keramičke kočnice.

Proizvođač tvrdi da automobil ubrzava od 0-100km/h za 3,9 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 322km/h. Inicijalni testovi na stazi Nirburgring su obećavajući, ali još nije objavljeno vreme koje je koncept postigao.

12tmg_ts6504.jpg
12tmg_ts6505.jpg

TMG će za sada pratiti interesovanje javnosti za ovaj automobil, a kompanija naglašava da su prve reakcije veoma pozitivne. U TMG-u kažu da je serijska proizvodnja moguća ukoliko stigne dovoljno narudžbi, što bi dalje otvorilo mogućnost za rad na drugim modelima. Ova kompanija je nezavisna, ali ima punu podršku Toyote za svoj rad. Ukoliko TMG pokrene proizvodnju automobila za javne puteve, to će sigurno biti ograničene serije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here