Ford počinje proizvodnju nove Fieste

0
565
newfordfiesta_productionstart_01.jpg

Ford je počeo masovnu proizvodnju nove Ford Fieste u svojoj montažnoj fabrici u Kelnu i najnovija verzija najprodavanijeg evropskog malog automobila će uskoro biti kod dilera.

 

Dinamički stilizovana nova verzija Fieste oprema se novim pametnim tehnologijama i linijom prodornih pogonskih agregata.

 

„Nova Fiesta ima sedam opcija pogonskih agregata – kako dizel, tako i benzinskih – koji omogućavaju uštedu goriva i manje od 100 grama CO2 po kilometru", kaže Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i servis u Ford Evropa.

 

Ford je prodao više od 15 miliona Fiesti širom sveta, od kako je to vozilo prvi put ušlo u proizvodnju, 1976. U prva tri kvartala 2012. u Evropi je prodato više od 235.000 Fiesti, što je čini najprodavanijim malim automobilom u regionu.

 

Pored smele nove spoljašnjosti i unutrašnjosti optimizovane za bolju ergonomiju i više udobnosti, u novoj Fiesti u Evropi debituje Ford MyKey – Fordova ekskluzivna tehnologija koja omogućava roditeljima da podstaknu bezbedniju vožnju i ograniče izloženost njihovih tinejdžera rizicima za volanom.

 

Nova Fiesta takođe ima glasom aktivirajući sistem povezivanja u kolima SYNC; sistem Active City Stop koji pomaže vozačima da izbegnu sudare pri niskim brzinama i SYNC asistenciju u vanrednim situacijama koja nakon nesreće direktno povezuje putnike u vozilu sa operaterima lokalnih službi za hitne slučajeve.

 

Uskoro u dilerskim salonima, nova Fiesta je u ponudi sa 1,0-litarskim EcoBoost – „Međunarodnim motorom godine 2012“. Verziju ECOnetic tehnologije pokreće 1,6-litarski Duratorq TDCi dizel motor koji emituje 87 g/km CO2.

 

 

 

Izvor: Grand Motors marketing

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here