Peking: Dva nova koncepta iz Honde

0
1088
12honda_koncepts3.jpg
NAS SPONZOR

Honda je predstavila dva nova koncepta na Sajmu automobila u Pekingu. Honda Koncept C najavljuje novu limuzinu za kinesko tržište, a Honda Koncept S je vizija novog kompakta za globalno tržište.

 

12honda_koncepts1.jpg

Kada uđe u proizvodnju, očekuje se da će se Koncept S prodavati širom sveta na tržištima u razvoju, pri čemu je Kina centralna meta, zbog čega je premijera obavljena u Pekingu. U Hondi kažu da slovo S označava stil, pamet i iznenađenje (engleski – stylish, smart, surprise). Očekuje se da će proizvodna varijanta za razvijenija tržišta biti nešto veća od prikazanog koncepta.

12honda_konceptc2.jpg

Početak prodaje proizvodne verzije Koncepta C očekuje se sledeće godine isključivo na kineskom tržištu. Honda je potvrdila da će lansirati modele Acura ILX i RX u Kini kasnije ove godine. Novi NSX takođe će biti predstavljen na kineskom tržištu u naredne tri godine.

12honda_ciimo1.jpg

Još jedna važna premijera za Hondu u Pekingu je nova limuzina Ciimo, rezultat saradnje sa kompanijom Dongfeng. Ciimo je dugačak 4545mm i pokreće ga 1,8 litarski i-VTEC motor.

Prethodni tekstPeking: Audi A6 L E-tron koncept
Sledeći tekstPeking: Lamborghini Urus koncept