Peking: Lamborghini Urus koncept

0
2118
12lamborghini_urus7.jpg
NAS SPONZOR

Automobil koji je privukao najviše pažnje na Sajmu automobila u Pekingu je Lamborghinijev SUV koncept Urus, čija se proizvodna verzija očekuje 2015. godine.

 

Ovaj koncept predstavlja ulazak Lamborghinija u sasvim novi segment i ujedno najavljuje novu arhitekturu premijum SUV vozila u Volkswagen grupaciji. Tehničke informacije nisu previše detaljne, pošto u Lamborghiniju još biraju najbolju konfiguraciju.

{YouTubeVideo id= erAxAEI90JM?hd=1,2}

 

U Lamborghiniju kažu da Urus ima 600KS, impresivno ubrzanje i savršeno upravljanje i kočenje. Koncept je visok 1,66 metara, širok skoro dva metra i za desetak centimetara je duži od BMW X6 M. Urus je opremljen sistemom za menjanje odstojanja od tla i ima varijabilnu aerodinamiku. Za izradu strukturnih delova uporebljen je karbon-fiber, kako bi se smanjila težina automobila za 100kg u poređenju sa sličnim tipom automobila.

12lamborghini_urus8.jpg
12lamborghini_urus9.jpg

Urus je veoma konkretna ideja za budućnost Lamborghinija – kao treći model u liniji i kao savršena dopuna našim suepersportskim automobilima. SUV vozila su simbol slobode i emocije. SUV automobili spadaju među najuspešnije tržišne segemente širom sveta. Urus je najekstremnija interpretacija SUV ideje", izjavio je Stephan Winkelmann, predsednik i direktor kompanije.

12lamborghini_urus10.jpg
12lamborghini_urus11.jpg

Lamborghini je takođe postavio cilj da ovaj model bude lider u svom segmentu u pogledu emisije CO2. Projektovana godišnja proizvodnja je 3000 automobila po ceni od najmanje 150000€. Nije predviđeno ugrađivanje dizelskih motora.

Prethodni tekstPeking: Dva nova koncepta iz Honde
Sledeći tekstPeking: Peugeot Urban Crossover