Opel Grandland dobija električnu zamenu

0
16
NAS SPONZOR

Opel Grandland će u drugoj polovini 2024. dobiti zamenu u vidu električnog modela, potvrdio je matični Stellantis. Novi model će se proizvoditi u nemačkom Ajzenahu nakon investicije od 130 miliona EUR za pripremu Opelove fabrike za proizvodnju električnih vozila.

EV će biti slične veličine kao Grandland, koji se trenutno proizvodi na istom ovom mestu, zasnovan na arhitekturi STLA Medium koja će prvi put biti iskorištena za novi Peugeot e-3008 kasnije ove godine.

Opel još nije otkrio nikakve specifikacije, ali tehnološki povezanи Peugeot slične veličine će biti ponuđen sa tri pogonska agregata (uključujući raspored sa dva elektromotora i pogonom na sva četiri točka). Maksimalna autonomija procenjuje se na 700km.

Naslednik Grandlanda biće Opelov četvrti potpuno električni automobil, koji će se pridružiti modelima Corsa Electric,  Mokka Electric i Astra Electric, i igraće ključnu ulogu u pripremama ove automobilske marke za postepeno ukidanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem do 2028. godine.

Opel proizvodi automobile u Ajzenahu od 1992. godine, a prošle godine je obeležio proizvodnju 3,7 miliona automobila u ovoj fabrici. Plan transformacije vredan 130 miliona EUR je deo Stellantisove šire strategije elektrifikacije vredne 30 milijardi EUR i prati slične inicijative u Opelovim fabrikama u Britaniji.

Prethodni tekstTheon Design predstavio ITA001 restomod
Sledeći tekstLamborghini Revuelto – zamena za Aventador

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here