Theon Design predstavio ITA001 restomod

0
24
NAS SPONZOR

Theon Design spada među kompanije koje rade Porsche 911 restauracije i modifikacije (restomod). Kompanija je sada pripremila ITA001 za kupca u Milanu.

Iako automobil izgleda kao 911 iz sedamdesetih, osnova je zapravo 964 generacija Carrera 4 kupea iz ranih devedesetih. Theon Design zamenjuje panele karoserije delovima od ugljeničnih vlakana kako bi se uštedelo na težini uz zadržavanje originalnog izgleda. Lagani delovi doprinose da ukupna masa sa radnim tečnostima bude 1152kg.

Snaga dolazi iz četvorolitarskog vazduhom hlađenog rednog šestocilindričnog motora koji proizvodi 400KS pri 7500 obrtaja u minuti i obrtnog momenta od 426Nm pri 6250 obrtaja. Usisni sistem je je zasnovan na onom iz 911 GT3 generacije 997, a auspuh ima keramički premaz.

Dok je donatorsko vozilo Carrera 4 sa pogonom na svim točkovima, ITA001 ima pogon na zadnjoj osovini. Šestostepeni manuelni menjač, diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i kočnice dolaze iz 993 generacije 911 RS. Theon Design je modernizovao automobil dodavanjem dva kompresora klima uređaja i pumpe električnog servo upravljača.

Automobil koristi petostepene adaptivne amortizere i ima sistem za podizanje nosa. Felne su marke Fuchs od 18 inča sa završnom obradom boje šampanjca.

Kupac ITA001 odabrao je udobna „turing“ sedišta za kabinu, uključujući mala mesta pozadi za ukupno četiri osobe. Tapacirung je koža boje duvana. Dodatni moderni detalji uključuju bežično punjenje telefona i Focal audio uređaj sa šest zvučnika koji podržava Bluetooth.

Početna cena je 430.000 EUR, što ne uključuje donatorski automobil ili isporuku. Svaka konstrukcija je jedinstvena u zavisnosti od toga šta kupac želi, a proces izrade automobila traje oko 18 meseci.

Prethodni tekst2024 Hyundai Sonata
Sledeći tekstOpel Grandland dobija električnu zamenu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here