2024 Hyundai Sonata

0
17
NAS SPONZOR

Iako se značajne promene dizajna obično dešavaju kada automobil pređe na sledeću generaciju, Hyundai Sonata za 2024. predstavlja temeljnu restilizaciju za model osme generacije, koji je lansiran 2019. Najočiglednija novina je na prednjoj strani, gde je ova limuzina srednje veličine dobila široku LED svetlosnu traku u istom duhu kao krosover Kona.

Zvanične slike prikazuju standardni model i N Line sportskog izgleda. N Line je  dobio novi dizajn četvorostrukih cevi auspuha i ekskluzivne aluminijumske felne prečnika 19 inča. Hyundai je revidirao zadnja svetla ravnijim dizajnom i svetlosni potpis više se ne proteže do gornjeg dela poklopca prtljažnika. Pored toga, H značka je pomerena naniže, ispod svetlosne trake. I standardna i N Line verzija dobijaju redizajnirane branike, čineći zadnji deo malo agresivnijim.

Značajne promene su se desile i u kabini, gde je Sonata za 2024. prvi Hyundai koji je modernim zakrivljenim ekranom. Digitalna instrument tabla od 12,3 inča zajedno sa ekranom osetljivim na dodir za multimedijalne sadržaje iste veličine su sastavljeni u celinu od zakrivljenog stakla. Zadržane su izdvojene komande za grejanje i klima uređaj, ali sa kontrolama osetljivim na dodir.

Ostale modifikacije koje primećujemo su kontinuirani dizajn ventilacionih otvora, novi dizajn upravljača i birač stepena prenosa koji je pomeren na stub upravljača da bi centralnoj konzoli dao čistiji izgled. To je omogućilo Hyundaiju da proširi centralni naslon za ruke i doda oslonac za dlanove.

Hyundai planira da premijerno prikaže novu sonatu na predstojećem Sajmu automobila u Seulu, gde se očekuje da objavi i detalje o tehničkim specifikacijama.

Prethodni tekstTesla Model Y i Dacia Sandero najprodavaniji u februaru
Sledeći tekstTheon Design predstavio ITA001 restomod

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here