Lamborghini Revuelto – zamena za Aventador

0
64
NAS SPONZOR

Lamborghini je u predstavio supermodel Revuelto kao zamenu za Aventador. Novo ime ne prati Lamborghinijevu praksu da koristi imena španskih borbenih bikova, iako dolazi iz španskog jezika, a u ovom slučaju znači „nepokoran“.

Neukrotiv je verovatno značenje koje Lamborghini želi da zamislite kada razmišljate o Revueltu. Upečatljiv superautomobil je najnovija evolucija Lamborghinijeve V12 zaostavštine sa centralno smeštenim motorom, koja datira od Miure iz šezdesetih godina prošlog veka.

Revuelto koristi V12 uparen sa plag-in hibridnom tehnologijom. Sistem se sastoji od novorazvijenog V12 (tek treći u istoriji Lamborghinija) i tri elektromotora, što rezultuje kombinovanom snagom od 1000 KS. To je dovoljno za ubrzanje od 0-100km/h za 2,5 sekunde (0,3 sekunde brže od Aventadora) i maksimalnu brzinu od preko 350km/h.

Dva elektromotora nezavisno pokreću prednje točkove, dok je treći elektromotor integrisan sa menjačem, u ovom slučaju novim osmostepenim automatikom sa dvostrukim kvačilom, i pokreće zadnje točkove. Ovaj treći motor može da radi samostalno ili sa V12 agregatom, u zavisnosti od režima vožnje, kojih ima 13.

Vozač može da prelazi između različitih režima koristeći dva točkića na upravljaču. Jedan točkić kontroliše pogonski sklop, a drugi šasiju. Jedan od režima je električni pogon na sva četiri točka, što je omogućeno litijum-jonskom baterijom od 3,8kWh koja se nalazi u sredini automobila. Lamborghini procenjuje da je električni domet Revuelta oko 10km, što ovaj režim čini pogodnim samo za kratke vožnje u gradu. Najmoćniji režim je kada je pogonski sklop podešen na postavku Performance, a šasija na Corsa.

Ovde, pogonski sklop isporučuje punih 1000 KS, sa 6,5-litarskim V12 motorom koji je uvek aktivan kako bi se osiguralo da je baterija napunjena. Za vrhunske performanse, vozač takođe može da onemogući elektronsku kontrolu stabilnosti u krajnjem režimu, tako da nema prekida prenosa snage na točkove tokom vožnje na granici.

Novorazvijeni monokok od karbonskih vlakana nalazi se ispod karoserije, a napred je postavljen okvir od ugljeničnih vlakana koji je lakši od Aventadorovog aluminijumskog prednjeg okvira, ali je i čvršći. Zadnji okvir je napravljen od aluminijuma, kao na Aventadoru. Uprkos ovim merama, Revuelto i dalje teži oko 220kg više od Aventadora u svom konačnom izgledu, a težina bez radnih tečnosti je 1771kg. Raspodela težine je 44:56 između prednjeg i zadnjeg kraja.

U kabini, Revuelto ima plutajući digitalni ekran od 12,3 inča za instrument tablu. Drugi ekran sa portretnim rasporedom nalazi se na centralnoj konzoli i služi kao čvorište za medijske sadržje i informacije, a treći ekran se nalazi ispred putnika. Informacije se mogu deliti na tri ekrana prevlačenjem, pri čemu Lamborghini naglašava ulogu putnika kao kopilota.

Isporuke Revuelta bi trebalo da počnu krajem ove godine. Cene nisu objavljene, ali se očekuje da će početna biti oko 500.000 EUR.

Do kraja 2024. svaki Lamborgini će biti elektrifikovan. Plag-in hibridni Urus stiže u prvoj polovini 2024. godine, a kasnije te godine Lamborghini će lansirati plag-in hibridnog naslednika Huracana. Očekuje se da će oba modela V8 motore sa dva turba.

Prethodni tekstOpel Grandland dobija električnu zamenu
Sledeći tekstFord očekuje veliki gubitak na električnim vozilima