Volkswagenov GTI festival preseljen u Volfsburg

0
87
NAS SPONZOR

Austrijsko selo Rajfnic, na obali jezera Vorterzi (Wörthersee), bilo je domaćin godišnjeg susreta Volkswagenovih GTI automobila od 1982. godine. Sam VW se pridružio zabavi i koristio događaj da predstavi nove modele i koncepte.

Događaj se ne održava od 2019. zbog pandemije, a sada je nadležna opština Marija Vert odlučila da ga otkaže zbog zabrinutosti lokalnog stanovništva za uticaj na okolinu. Opština je saopštila da je ogroman rast događaja u poslednjih nekoliko godina doveo do pada pozitivnog odnosa među meštanima ovog malog sela. Opština je među razlozima za otkazivanje manifestacije navela i efekte klimatskih promena.

GTI sastanak će se vratiti, ali će biti održan u nemačkom gradu Volfsburgu, gde se nalazi sedište Volkswagen grupe i gde se proizvodi sadašnji Golf GTI. VW je saopštio da će se prvi novi GTI skup u Volfsburgu biti održan 2024.

„Naši GTI fanovi su od velikog značaja za Volkswagen i zato nam je razmena sa njima veoma draga“, rekla je Imelda Labe, šef prodaje, marketinga i postprodaje u brendu VW.

VW je saopštio da će i dalje biti domaćin prezentacije vozila i GTI klupskih događaja, ali da će biti i nekih iznenađenja. Nemački proizvođač automobila je naglasio da Volfsburg ima prostor i infrastrukturu da podrži ovako veliki skup.

Prethodni tekstNovi Renault 5 – prvi tehnički podaci
Sledeći tekstAudi, Porsche i VW spremaju svoje radnje za aplikacije