Audi, Porsche i VW spremaju svoje radnje za aplikacije

0
55
NAS SPONZOR

Sve više proizvođača automobila počinje da nudi direktan pristup aplikacijama trećih strana u svojim automobilima dodavanjem softvera koji korisnicima omogućava da pronađu i preuzmu aplikacije. U suštini, reč je o prodavnicama aplikacija u automobilu, poput onih na mobilnim telefonima.

Interna kompanija za razvoj softvera Volkswagen grupe Cariad iskoristila je Svetki kongres mobilnih tehnologija u Barseloni da najavi sopstvenu prodavnicu aplikacija koja će biti dostupna raznim markama ovog proizvođača automobila počevši od jula.

Prva marka iz VW grupe za koju je potvrđeno da će dobiti prodavnicu aplikacija je Audi, a zatim će ga pratiti Porsche i Volkswagen. Specifični Audi modeli za koje je potvrđeno da će dobiti radnju su A4, A5, Q5, A6, A7, A8, Q8 E-Tron i E-Tron GT.

Mercedes-Benz je nedavno najavio sličnu funkciju za redizajniranu E-klasu 2024, koja će se naći u prodaji kasnije ove godine.

Cariad je sarađivao sa dobavljačem Harman i kompanijom Samsung da bi se osiguralo da će više aplikacija nezavisnih proizvođača raditi na multimedijalnim sistemima instaliranim u vozilima VW grupe. Određene aplikacije koje je pominjao Cariad uključuju Spotify, TikTok, Yelp, Webex, The Weather Channel, ParkWhiz i Vivaldi, a kompanija je saopštila da će mnoge druge biti spremne kada prodavnica aplikacija bude predstavljena.

Za preuzimanje i korišćenje aplikacija biće potrebna veza za prenos podataka, koja se uspostavlja preko ugrađene SIM kartice.

Prednost u poređenju sa sistemima za preslikavanje pametnih telefona kao što su Apple CarPlay ili Android Auto je u tome što aplikacije moraju da ispune bezbednosne zahteve automobilske industrije pre nego što budu dostupne preko prodavnice aplikacija. Programeri trećih strana će. takođe. moći da ažuriraju i nadograde svoje aplikacije u bilo kom trenutku.

Prethodni tekstVolkswagenov GTI festival preseljen u Volfsburg
Sledeći tekstVolkswagen Tiguan Black Edition

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here