Xpeng P5 – rival Teslinom Modelu 3 u Evropi

0
34
NAS SPONZOR

Narudžbine za novi kineski model Xpeng P5 od sada se primaju u Evropi na izabranim tržištima, a očekuje se da ova limuzina bude konkurent Teslinom Modelu 3 ili BMW-u i4. Ovo je treći model ove kineske marke u okviru velike ofanzive, nakon SUV-a G3 i veće limuzine Xpeng P7.

Novi Xpeng P5 za početak stiže na tržišta Danske, Holanije, Norveške i Švedske po početnoj ceni od 48.000 EUR. Automobil umerenijeg dizajna od prva dva Xpengova modela ima pet vrata, prima pet putnika i nudi prtljažni prostor od 510 litara.

Objavljen je podatak o aerodinamičkom koeficijentu od samo 0,223Cd, što ovaj model čini jednim od najefikasnijih u svojoj klasi.

Xpengovi modeli u Evropi opremljeni su Xpilot 2.5 asistncijom koja pomaže vozaču. Sistem je zasnovan na naprednijoj verziji 3.5 koja je za sada rezervisana samo za Kinu. Evropljani dobijaju komplet od 5 radarskih jedinica visoke definicije, 12 ultrazvučnih senzora, 4 kamere direktno za vožnju i još 9 kamera za dodatnu percepciju okoline.

Za pogon na prednjim točkovima se koristi jedan električni agegat od 210KS i 310Nm. Zvanično, ubrzanje od 0-100km/h traje 7,2 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 150km/h. U Evropskim specifikacijama, model koristi litijum-jonsku bateriju od 66kWh i može da pređe 465km sa jednim punjenjem prema WLTP ciklusu.

Prethodni tekstHyundai COMFI – koncept novog kokpita
Sledeći tekstPredstavljen novi BMW M4 CSL

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here