Hyundai COMFI – koncept novog kokpita

0
36
NAS SPONZOR

Hyundai je prikazao koncept futurističkog kokpita pod nazivom COMFI. Inovativna rešenja za udobno vozačko iskustvo delo je kompanije Hyundai Mobis, koja pravi šasije, module za kokpit i prednji deo automobila za Hyundai, Genesis i Kiu.

COMFI je skraćenica za engleske reči udobno, optimizivano, pokretno, funkcionalno i osvetljeno.

Deo centralne konzole je pametni sto koji se izvlači i sklapa radom elektro-motora na strani saputnika. U sto je ugrađena tastatura, ali može da se koristi i kao obična radna površina tokom vožnje. Paraboličko otvaranje vrata kasete za rukavice takođe spada u kategoriju inovacija.

Pod optimizaciju spada Blooming audio sistem sa zvučnicima koji se otvaraju prema napred po potrebi. Glavni kontroler nalazi se ispod ekrana i takođe ima svoje ležište, a tabla sa instrumentima sadrži delove od pravog drveta.

Futuristička kabina sadrži pokretne elemente poput ekrana za kamere koje pokrivaju bokove, a upravljač se izvlači kada se automobilski sistemi uključe pre vožnje. Pokretan je i ekran za multimedijalne sadržaje dijagonale 12,3 inča.

Funkcije kakve ne srećemo u današnjim automobilima su i elektrifikovani sistem ventilacionih otvora čiji se rad kombinuje sa ambijentalnim osvetljenjem, prečišćavanjem i osvežavanjem vazduha. Ambijentalno osvetljenje u kabini ima trodimenzionalni efekat.

Hyundai Mobis napominje da je COMFI samo koncept, ali da je svaka prikazana tehnologija spremna za primenu.

Prethodni tekstZacoe paket za Ferrari 488 GTB
Sledeći tekstXpeng P5 – rival Teslinom Modelu 3 u Evropi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here