Predstavljen novi BMW M4 CSL

0
34
NAS SPONZOR

Novi BMW M4 CSL je konačno stigao. Olakšani kupe sa snažnim motorom je najnovija M ponuda proizvođača iz Bavarske, a na tržište stiže u vreme kada BMW obeležava 50 godina svog sportskog odeljenja.

Novi M4 CSL je ekskluzivan model, a BMW planira proizvodnju samo 1000 primeraka za celi svet. Kupe je dobio određena unapređenja u odnosu na M4 Competition i postao najbrži serijski BMW na stazi Nirburgring postigavši vreme 7:20.2.

BMW je optimizovao dizajn radi postizanja što boljih performansi, odnosno za što bolje hlađenje i generisanje što više vertikalne sile da bi razne komponente radile pod optimalnim temperaturama na putu i stazi.

Ispod poklopca motora je trolitarski redni šestocilndrični benzinac sa dva turba, koji isporučuje 550KS, što je za 40KS više od M4 Competition, kao i 649Nm maksimalnog obrtnog momenta u rasponu od 2750 do 5950 obrtaja, a povećan je i radni pritisak a 24,7 psi u Competitionu na 30,5 psi u CSL-u.

Snaga se šalje na zadnje točkove preko osmostepene M Steptronic transmisije sa Drivelogic tehnologijom. Postoji i manuelni mod u kojem se stepeni prenosa menjaju karbonskim polugama iza upravljača. Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h traje 3,6 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 307km/h.

BMW je uložio vekiki trud da smanji težnu vozila i uspeo je da eliminiše 108,8kg, pa je CSL težak 1605kg. Program olakšavanja obuhvatio je izbacivanje zadnjih sedišta, upotrebu manje količine izolacionog materijala protiv buke, korištenje plastike ojačane krabonom za elemente eksterijera i enterijera i ugradnju zadnjeg lonca izduvnog sistema od titanijuma.

Karbon-keramičke M kočnice ovde su deo standardnog paketa,  od pomenute ojačane plastike napravljeni su poklopac motora i prtljažnika, kao i krov. BMW je uspeo da smanji čak i težinu prednje maske sa bubrezima, zadnjih svetala, tepiha i automatskog klima uređaja.

Tu su i dva karbonska M sedišta dizajnirana specifično za žustriju vožnju. Na njima nema podrške za donji deo leđa, niti grejanja, ali se sve to može dobiti opciono i sa elektrifikovanim sistemom za podešavanje bez doplate.

Novo ogibljenje spušta CSL za 0,7cm u odnosu na Competition. Felne su prečnika 21 ili 22 inča, a BMW nudi dva nivoa krutosti papučnica za kočnicu u gas.

Proizvodnja počinje u julu.

Prethodni tekstXpeng P5 – rival Teslinom Modelu 3 u Evropi
Sledeći tekstRenault prodao poslove u Rusiji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here