Nissanovi koncepti najavljuju električnu budućnost

0
111
NAS SPONZOR

Nissan je prikazao četiri nova koncepta i objavio detaljne ambicije o planu transformacije u sledećih osam godina i novoj generaciji električnih modela. Najvažniji je Chill-Out koncept, koji najavljuje budući serijski krosover.

Koncept koristi istu CMF-EV platformu za električne modele kao budući SUV Ariya i isti pogonski e-4ORCE pogon na svim točkovima sa dva motora. Opisan je kao „novi način razmišljanja o mobilnosti“. Za sada nema tehničnih detalja, a minimalistička kabina bez tradicionalnog upravljača ukazuje na autonomne sposobnosti.

Ostala tri koncepta gledaju dalje u budućnost i prikazuju potencijalni „napredak baterijske tehnologije, hardvera i paketa koji kupcima mogu da pruže varijetet rešenja iz sfere mobilnosti u skladu sa njihovim potrebama i životnim stilom“.

Svaki od njih je zamišljen sa baterijom u adaptivnoj platformi na principu skejtborda. Nissan još nije dao ime ovoj strukturi, niti je potvrdio njen proizvodni potencijal, ali je objavio da sadrži dva motora sa „veoma niskim težištem“, optimalnom distribucijom mase i e-4ORCE pogonom na svim točkovima.

Nissan je prikazao tri koncepta različitih proporcija na ovoj platformi da bi ilustrovao njenu fleksibilnost. Prvi je nazvan Max-Out, a reč je o sportksom modelu bez krova. Nissan obećava oštro upravljanje i minimlano naginjanje karoserije, a saputnikovo sedište može da se sklopi u ravan pod kada se ne koristi da bi se maksimizirao prostor u kabini.

Sledeći je koncept Surf-Out, kao futuristički pik-ap koji će putnicima garantovati udobnost u vožnji po svim terenima, različite specifikacije snage i nizak i ravan tovarni prostor.

Treći je Hang-Out koncept, koji je urađen u stilu MPV modela u kojem se demonstriraju nova pametna rešenje u uređenju kabine, s ciljem da ona podseća na dnevnu sobu.

Prethodni tekstLexus unapredio šasiju LC kupea i kabrioleta
Sledeći tekstAudi RS6 Avant na nivou Bugatti Veyrona

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here